Ook in Dubai vliegt Goffin er meteen uit: "Maar ik ga blijven vechten"

Dubai Duty Free Tennis Championships

David Goffin (111)
Taro Daniel (112)
3
1
6
6
5
2
7
7

David Goffin slaagt er maar niet in om zijn niveau op te krikken. Ook in Dubai eindigde zijn avontuur al in de 1e ronde, de vijfde keer in zeven toernooien dit jaar. Kwalificatiespeler Taro Daniel schakelde de Luikenaar uit in twee sets.

"De laatste matchen kom ik meteen 3-0 of 4-0 op achterstand", zei Goffin nog na zijn snelle uitschakeling in Rotterdam. Het besef is er dus al, de oplossing nog niet. 

 

Ook in Dubai keek de Luikenaar meteen aan tegen een 4-0-achterstand tegen de Japanse kwalificatiespeler Taro Daniel. Goffin kwam wel iets beter in de wedstrijd, maar de eerste set was al verloren.

 

In de tweede set kon Goffin beter aanklampen, maar moest hij toch drie breakkansen wegwerken om stand te houden. Een 4e kans liet de 29-jarige Japanner niet onbenut, maar Goffin kon meteen terugslaan.

 

De Luikenaar vocht verbeten en dwong ineens twee setpunten af, maar het afmaken bleek alweer moeilijk. Taro Daniel sleepte een tiebreak uit de brand en wipte Goffin nog maar eens in de 1e ronde. 

 

Van zijn 7 toernooien van 2022 lag de Luikenaar er 5 keer meteen uit. Met amper 3 overwinningen op 10 staat er een buis op zijn rapport. Goffin zakt na Dubai uit de top 60 en moet dringend herbronnen.

Strijdvaardige Goffin: "Hoe dan ook ga ik blijven vechten"

"Ik ben niet al te best begonnen aan de wedstrijd", reageerde Goffin na de partij. "Maar daarna ging het erg gelijk op. Ik begon de lijnen te vinden aan het einde van de eerste set en de tweede was echt goed."

 

"Het spelniveau was heel hoog, zeker als je er rekening mee houdt dat er erg veel wind stond en het daarom moeilijk was om erg precies en agressief te zijn in de slagen. Dit was mijn meest agressieve wedstrijd van de voorbije weken. Dat is positief."

 

"Ik probeer elke dag beter te spelen en toernooi na toernooi vertrouwen te winnen", voegde hij eraan toe. "En hoe dan ook ga ik blijven vechten", besloot hij strijdvaardig.