Ga naar de inhoud

Sander Gillé en Joran Vliegen struikelen opnieuw in 1e ronde van Australian Open

Sander Gillé
Joran Vliegen
Nathaniel Lammons
Jackson Withrow
einde
63
set 1
77
3
set 2
6

Sander Gillé en Joran Vliegen hebben zich donderdag in Melbourne niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het mannen dubbelspel op de Australian Open. De Belgen verloren in 2 sets van een Amerikaanse tandem.

Sander Gillé en Joran Vliegen, 11e reekshoofd in Melbourne, kregen in de 1e ronde de Amerikanen Nathaniel Lammons en Jackson Withrow tegenover zich. Die mochten pas in laatste instantie deelnemen, nadat de Fransen Benjamin Bonzi en Arthur Rinderknech verstek hadden moeten laten gaan.

Maar Lammons en Withrow bleken toch ietwat verrassend een maatje te groot voor de Belgen, die set 1 verloren in de tiebreak en die scheve situatie niet meer konden rechtzetten in de 2e set: 7-6 en 6-3.

De 31-jarige Gillé en de 28-jarige Vliegen gingen er vorig jaar ook in de eerste ronde uit in Melbourne. Bij hun eerste deelname in 2020 haalde het Davis Cup-duo de tweede ronde.

"Het is een grote ontgoocheling", gaf Vliegen toe na het verlies. "We wisten dat ze veel druk zouden zetten met hun opslag en dat het een match zou worden met weinig kansen. Dat was ook zo, met een eerste set die op een tiebreak uitdraaide."

"Maar niettemin: zij hadden niets te verliezen en wij slaagden er nooit in het goede ritme te vinden. We konden niet een breakkans versieren. En een of twee twijfelmomenten, aan het net, op onze opslag in het begin van de tweede set volstonden om het verschil te maken."