Elise Mertens en partner hebben weinig moeite met Kirsten Flipkens in kwartfinales dubbelspel

Australian Open

Veronika Kudermetova (11)Elise Mertens 
Kirsten Flipkens (293)Sara Sorribes 
6
1
3
6
2
4

Elise Mertens heeft op de Australian Open haar uitschakeling in het enkelspel verteerd met een zege in het dubbelspel, die haar samen met haar Russische partner Veronika Koedermetova tot in de halve finales brengt. Mertens en Koedermetova kwamen tegen Kirsten Flipkens en Sara Sorribes zelden in de problemen.

Voor Elise Mertens is het stilaan een gewoonte dat ze in het dubbelspel de kwartfinales haalt op een grandslamtoernooi. In Australië stootte ze al voor de 9e keer in 12 grandslamtoernooien door tot deze fase.

 

Voor Kirsten Flipkens was het nog maar de tweede keer dat ze in het dubbelspel zo ver reikte. Na haar uitschakeling in het enkelspel zat ze nog in zak en as, omdat ze vreesde dat het haar afscheid was in Melbourne. Maar in het dubbelspel breide ze nog een mooi verlengstuk aan haar Australische avontuur.

 

Mertens en Koedermetova lieten er weinig twijfel over bestaan wie de favorieten waren in de match, want in een mum van tijd stonden ze 4-0 voor. Flipkens en haar Spaanse partner Sorribes kwamen toch nog terug in de eerste set. Het was de voorbode voor een iets evenwichtiger tweede set.

 

Flipkens en Sorribes klampten aan tot op het einde, maar uiteindelijk hadden Mertens en Koedermetova toch voldoende over. In de volgende ronde treffen ze eerste reekshoofden Krejcikova en Siniakova. Mertens is de titelverdediger in Australië, al speelde ze een jaar geleden nog met Aryna Sabalenka.

Mertens: "Veel emoties, want Kirsten is een vriendin"

"Tegen een andere Belg spelen is altijd speciaal, zeker in de kwartfinale van een grandslamtoernooi", zegt Mertens.

 

"Kirsten is niet oud, maar evenmin de jongste. Dus wie weet was het misschien de laatste keer."

 

Mertens noemt Flipkens "een inspiratie". "Net zoals Kim, Justine of Yanina. Ze heeft altijd in de top 100 gestaan. Ze speelt nog heel goed, amuseert zich op het terrein. En het was een leuke wedstrijd. We haalden een goed niveau en ik ben blij dat we gewonnen hebben."

 

"Op het einde was er veel emotie want Kirsten is ook een goeie vriendin. We speelden samen op de Billie Jean King Cup en wie zien elkaar bijna wekelijks op toernooien."