Medvedev maakt favorietenrol waar in Toronto, goed voor 4e Masters 1000-titel

  National Bank Open

  Daniil Medvedev (1, crown1)
  Reilly Opelka (17)
  6
  1
  4
  6
  2
  3

  Eerste reekshoofd Daniil Medvedev heeft zijn favorietenrol waargemaakt in Toronto. De Russische nummer twee van de wereld rekende in de finale af met de Amerikaan Reilly Opelka, de nummer 32 van de wereld.

  Bij afwezigheid van Novak Djokovic en Rafael Nadal was de 25-jarige Medvedev vooraf de te kloppen man in Canada. 

   

  Hij rekende richting de finale af met enkele subtoppers, in de eindstrijd was de 23-jarige Amerikaan Reilly Opelka (ATP-32 en 2,11 meter) niet opgewassen tegen de sterke Rus.

   

  Opelka speelde zijn eerste Masters 1000-finale, Medvedev liet al zijn ervaring spreken in een eenrichtingsmatch. "Toen ik begon te tennissen, kon ik amper dromen van een Masters 1000-finale", reageerde Medvedev. "Nu heb ik er al 5 gespeeld en 4 gewonnen."

   

  "Maar ik wil nog meer en wil nog beter gaan spelen", zegt de ingetogen Rus, die nu Toronto, Cincinnati, Shanghai en Parijs op zijn Masters-gordel heeft, goed voor 4 van de 9 te verdienen titels van dat niveau.

   

  Zijn eindzege in Toronto is voor Medvedev, in 2020 winnaar van de ATP Finals, de 12e individuele titel. Hij bleef er zoals altijd ijzig kalm onder na de laatste balwisseling.