Andy Murray buigt na 5 sets hoofd voor Tsitsipas en is boos over toiletpauze

US Open

Andy Murray (43)
Stefanos Tsitsipas (5, crown3)
6
1
2
6
7
2
7
9
6
3
3
3
4
6
4
5
6

Andy Murray, momenteel pas nummer 112 op de wereldranglijst, heeft zijn huid duur verkocht op de US Open. In de eerste ronde deed hij Stefanos Tsitsipas zweten. Hij dwong het derde reekshoofd tot 5 sets. Na de match was Murray misnoegd over het gedrag van zijn tegenstander. "Hij is een fantastische speler, maar mijn respect is hij kwijt."

Er is veel veranderd sinds Andy Murray in 2012 de US Open won. Intussen is hij door talloze blessures ver weggezakt op de ranglijst, maar tegen Tsitsipas liet de 34-jarige Brit toch weer veel flitsen van zijn oude niveau zien. Hij stond bijna 5 uur op de baan en maakte het de Griek bijzonder lastig.

 

Hij trakteerde het publiek in set 1 op toptennis en haalde het met 6-2. Set 2 was voor Tsitsipas, maar in set 3 greep Murray opnieuw de macht. Was er een stunt in de maak? Na die verloren derde set vroeg Tsitsipas een medische time-out aan voor verzorging aan zijn voet.

 

Dat zou niet de laatste onderbreking zijn want in de beslissende vijfde set vroeg de Griek een toiletpauze aan. Hij bleef maar liefst 8 minuten weg. En ook tijdens de match wisselde hij regelmatig van racket. Dat alles bracht Murray blijkbaar uit evenwicht. Hij verloor de marathonmatch en stak zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken.

 

"Als je zo'n lastige match speelt en die plots bijna 8 minuten onderbroken wordt, dan koel je af", zei hij. "De timing van die break kan geen toeval zijn. Het is jammer want ik denk wel dat het de partij beïnvloed heeft. Ik zeg niet dat ik anders gewonnen zou hebben, maar toch."

 

"Tsitsipas is een geweldigde speler, maar ik heb geen tijd voor zulke spelletjes. Mijn respect is hij kwijt", was Murray hard. "Misschien reageer ik nu wat heftig omdat ik de match verloren heb, maar ik vind dat er regels zouden moeten komen over zulke pauzes."

 

Tsitsipas zelf leek niet uit zijn lood geslagen te zijn door de opmerkingen. "Er is op dit moment geen tijdslimiet. Ik houd me aan de regels. Als Murray iets te zeggen heeft, mag hij met mij komen praten."