Maryna Zanevska maakt indruk in Lausanne en staat in halve finales

  Ladies Open Lausanne

  Maryna Zanevska (78)
  Natalia Vikhlyantseva (296)
  7
  1
  5
  6
  2
  4

  Maryna Zanevska heeft zich geplaatst voor de halve finales op het WTA-toernooi in het Zwitserse Lausanne. Onze 27-jarige landgenote werkte in de namiddag nog het duel af tegen Stefanie Vögele (WTA-130) en versloeg 's avonds al de Russin Natalia Vikhlyantseva (WTA-175).

  Omwille van de hevige regenval moest Zanevska haar duel tegen thuisspeelster Vögele vandaag nog afwerken. Ze had nog heel wat werk voor de boeg en won het duel uiteindelijk in 2 sets met 7-5 en 6-3.

   

  In de kwartfinale tegen Vikhlyantseva maakte Zanevska indruk met haar mentale weerbaarheid. Bij een 0-3 achterstand in de eerste set slaagde ze er alsnog in om 2 keer door de opslag van de Russin te gaan: 5-3.

   

  Het werd in een onderhoudende eerste set uiteindelijk nog 5-5, maar opnieuw slaagde Zanevska er meteen in om een breakkans te verzilveren. Ze veroverde uiteindelijk de eerste set met 7-5.

   

  De 2e set kon niet beter beginnen want Zanevska ging meteen weer door de opslag van het nummer 175 van de wereld. Doorheen de set bleven beide speelsters wel vlot door elkaars opslag gaan, bij 5-4 serveerde Zanevska de wedstrijd uiteindelijk uit.

   

  In de halve finales neemt ze het op tegen het eerste reekshoofd Tamara Zidansek (WTA-50). Mocht ze erin slagen om te stunten tegen de Sloveense dan wacht in de finale een van de Françaises Caroline Garcia (WTA-76) of Clara Burel (WTA-125).

  Zanevska: "Gevoel dat ik een marathon heb gelopen"

  Na afloop van de gewonnen partij tegen de Russin Vikhlyantseva reageerde Zanevska erg tevreden: "Ik heb het gevoel dat ik in de afgelopen 24 uur een marathon heb gelopen", vertelde ze na afloop.

   

  "Ik probeer elke keer gewoon alles te geven. Ik heb al de hele week een uitstekend gevoel. Door het drukke speelschema heb ik ook nog niet echt kunnen genieten van deze overwinningen."

   

  "De halve finale tegen Zidansek is voor mij een nieuwe kans om het op te nemen tegen een speelster van heel hoog niveau. Ik wil nu goed herstellen en een nieuwe manier vinden om de partij te winnen."

  Lees ook: