Elise Mertens wordt straks weer nummer 1 in de wereld in het dubbelspel

  Wimbledon

  Hsieh Su-Wei (280)Elise Mertens 
  set
  Shuko Aoyama (248)Ena Shibahara 
  6
  1
  4
  1
  2
  6
  6
  3
  3

  Elise Mertens heeft zich met haar dubbelpartner Hsieh Su-Wei geplaatst voor de finale van Wimbledon. In de halve finale gingen ze voorbij een Japans duo in drie sets. Is een derde grandslamtitel in de maak? Door haar zege is Mertens al zeker dat ze de nummer 1 van de wereld wordt in het dubbelspel. 

  Elise Mertens en Hsieh Su-Wei begonnen goed aan de wedstrijd tegen het Japanse duo Aoyama en Shibahara. De nummers 3 van de wereld hadden genoeg aan een break om de eerste set te winnen met 6-4.

   

  In set twee een heel ander verhaal. De Japanse vrouwen verhoogden het tempo en stoomden in sneltempo door naar 6-1. De derde set moest beslissen wie de finale op Wimbledon mocht spelen.

   

  Daarin waren Mertens en Hsieh weer meteen bij de les. Een vroege break hielp om de controle weer over te nemen. Bij 5-3 hadden ze meerde matchpunten nodig, maar haalden ze de kwalificatie voor de finale toch binnen: 6-3.

   

  De 25-jarige Mertens won reeds twee grandslamtitels in het dubbelspel. Ze triomfeerde met Sabelenka dit jaar op de Australian Open, in 2019 wonnen ze de US Open.  Nu maakt ze kans om voor het eerst met haar nieuwe partner een groot toernooi te winnen.  

  Weer nummer 1 van de wereld in het dubbelspel

   Mertens is nu al zeker dat ze opnieuw nummer 1 van de wereld wordt in het dubbelspel. "Dat is toch wel iets speciaal en ik ben er erg trots op. Ik was al eens de nummer 1, maar slechts één week (de week van 10 mei 2021). Dat is niet erg lang. Maar het belangrijkste is nu de finale. Ik wil me daar vol op focussen." 

  Lees ook: