Geblesseerde Mertens geeft op na lijdensweg tegen Sabalenka

  Een dag na een van de hoogtepunten uit haar carrière heeft Elise Mertens in de kwartfinales van Madrid een dieptepunt beleefd. Tegen haar voormalige dubbelpartner Arina Sabalenka kon ze haar kansen niet voluit verdedigen. Ze liet zich nog even verzorgen, maar gooide in de 2e set toch de handdoek.

  Als dubbelspeelsters hebben Elise Mertens en Arina Sabalenka vele oorlogen aan elkaars zijde gestreden, deze keer moesten ze het tegen elkaar uitvechten. Maar een echte match werd het nooit.

   

  Sabalenka haalde opnieuw het torenhoge niveau van de voorbije dagen, terwijl de zware driesetter tegen Simona Halep duidelijk zijn sporen had nagelaten bij Mertens.

   

  Mertens wist het 2e spelletje van de match te winnen, maar dat zou uiteindelijk het enige spelletje worden. Door haar fysieke problemen kon ze haar normale vechttennis niet tonen. Mertens hoopte dat een medische time-out raad zou brengen en kwam met een zwaar ingepakt bovenbeen weer het terrein op, maar na één spelletje gaf ze er alsnog de brui aan.

   

  Sabalenka troostte de duidelijk aangeslagen Mertens met een knuffel. Hopelijk valt de schade mee, want eind mei wordt Roland Garros al gespeeld.

  Toch nog een klasseflits bij Mertens