Elise Mertens kan Storm Sanders snel tot bedaren brengen: "Was opgejaagd door probleem met pet"

  Roland Garros: eerste ronde (v)

  Storm Sanders (240, Kwal.)
  Elise Mertens (29, crown14)
  4
  1
  6
  1
  2
  6

  Elise Mertens heeft zonder al te veel moeite de eerste ronde op Roland Garros afgehaspeld. De Australische kwalificatiespeelster Storm Sanders verraste haar bij de start, maar daarna maakte de Belgische nummer 1 het vlot af in Parijs.

  In de eerste ronde van Roland Garros startte Elise Mertens bijzonder moeizaam aan haar wedstrijd. Mertens had na het toernooi in Rome enkele weken rust genomen en je zag dat ze in het begin wat wedstrijdritme miste.

  Haar tegenstandster, de Australische kwalificante Storm Sanders, maakte gretig gebruik van het aarzelende begin van onze landgenote en ging meteen door de opslag van Mertens. Sanders liep zo uit tot 4-1 in de eerste set.

   

  In het tweede deel van de eerste set kwam Mertens opnieuw onder stoom te staan. Bij een 4-2 achterstand won Mertens de opslag van Sanders en kwam ze weer helemaal in haar spel. Een zucht van opluchting en de Belgische pakte onder het gejuich van enkele Belgische toeschouwers de eerste set met 6-4.

  In de tweede set kwam Elise Mertens pas echt op kruissnelheid. In totaal zal ze vier keer door de opslag gaan van de Australische om zo op "cruise control" de tweede set binnen te halen met 6-1.

   

  En zo is de kop eraf voor onze Belgische nummer 1. Zonder setverlies stoot Elise Mertens door naar de tweede ronde in Parijs. Daar wacht de Kazachse speelster Zarina Diyas (WTA-93) haar op.

  Over de pet en de doppen op de flessen

  "In het begin was ik een beetje opgejaagd door een probleem met mijn pet met het logo van de sponsor op de zijkant", vertelde Elise Mertens over haar aarzelende start. 

   

  "Ik had geen idee dat zoiets een probleem vormde. Ik vroeg of het mogelijk was om het logo met tape te verbergen, maar dat ging niet en ik moest de wedstrijd zonder pet beginnen voordat ik een andere kon opzetten."

   

  "Ik had bovendien ook een probleem met de doppen op mijn flessen die blauw waren, maar rood moesten zijn. En plots verloor ik mijn concentratie."

   

  "Na een tijdje zei ik echter tegen mezelf dat ik hier was om te tennissen en ik slaagde erin om me te herpakken. Ik kwam in mijn ritme dankzij mijn ervaring. En de tweede set was beter."

  Fase per fase

  1. 16 uur 03. Mertens wint! Mertens overleeft de eerste ronde op Roland Garros. De Belgische nummer 1 wint in twee sets: 6-4 en 6-1. .
  2. 16 uur 02. Matchpunt voor Mertens! Kan Mertens het afmaken op de opslag van Sanders? .
  3. 16 uur 01.
  4. 15 uur 57. 5-1. Mertens staat op één game van de winst. .
  5. 15 uur 56. Mertens dient Sanders meteen van antwoord. 4-1 Wat Sanders kan, kan Mertens ook. Ze gaat meteen door de opslag van de Australische. .
  6. 15 uur 54. Sanders geeft zich niet zomaar gewonnen. 3-1, Sanders gaat door de opslag van Mertens. .
  7. 15 uur 36. 3-0. Elise Mertens komt nu echt wel op kruissnelheid. Ze gaat door de opslag van Sanders en staat nu 3-0 voor in de tweede set. .
  8. 15 uur 34. Begin tweede set. Mertens begint prima aan de tweede set met een break. 0-1 en opslag voor Mertens. .
  9. 15 uur 32. Je voelde de steun van een tiental Belgen hier in de tribunes. Dirk Gerlo.
  10. 15 uur 27. Eerste set is binnen voor Mertens. Een zichtbaar opgeluchte Mertens haalt de eerste set binnen. Elise Mertens kende een moeilijk begin en kwam op een 4-1 achterstand te staan. Maar de Belgische herpakte zich in het tweede deel volledig en draaide de rollen om. Eerste set is binnen: 6-4 voor Mertens. .
  11. 15 uur 24. Erop en erover! Mertens schreeuwt het uit bij 4-4 en is duidelijk opgelucht. Onze Belgische nummer 1 neemt nu weer de bovenhand en gaat door de opslag van Sanders, 4-5 voor Mertens. .
  12. 15 uur 14. Break voor Mertens. 4-3! Mertens lijkt stilaan haar niveau te vinden. Ze zit steeds beter in de wedstrijd en komt terug tot 4-3. .
  13. 15 uur 09. 4-2. Onze tennisexpert Dirk Gerlo ziet een zenuwachtige Mertens bij de aanvang van de wedstrijd. Haar taak is om opnieuw de concentratie te vinden. Blijkbaar zouden er problemen geweest zijn met de sponsors op haar zonneklep voor de start van de wedstrijd.  .
  14. 15 uur 07. Mertens kent een moeizame start tegen Sanders. Dirk Gerlo op Radio 1.
  15. 14 uur 50. Sterke start van Australische. Mertens staat in de eerste set 3-0 achter. Vooral Sanders begint zeer sterk, Mertens moet nog wat in haar ritme komen. .
  16. 14 uur 48. 2-0. Meteen een break voor Sanders die uitstekend aan de partij begint. .
  17. 14 uur 41. Mertens en Sanders zijn eraan begonnen. Het avontuur van Elise Mertens in Parijs is officieel begonnen. .
  18. 14 uur 33. Sanders moet normaal gezien geen al te groot probleem zijn voor Mertens. Dirk Gerlo op Radio 1.
  19. 14 uur 32. Hopelijk zien we een frisse Elise Mertens. De tweede week moet echt wel het doel zijn voor haar. Dirk Gerlo.
  20. 14 uur 28. Mertens kan er eindelijk aan beginnen. Elise Mertens heeft er wat langer op moeten wachten, maar eindelijk is het aan haar. De Amerikaanse heren maken plaats voor de vrouwen. Johnson maakt een 2-0 achterstand in sets goed en pakt het beslissende vijfde set. Hij verslaat zo zijn landgenoot Tiafoe. .