Rafael Nadal wint voor de 12e keer in Barcelona (na een finale van 3,5 uur)

  ATP-toernooi in Barcelona: finale

  Rafael Nadal (3, crown1)
  Stefanos Tsitsipas (5, crown2)
  6
  1
  4
  6
  6
  2
  7
  8
  7
  3
  5

  De organisatie van het graveltoernooi in Barcelona heeft nog maar eens de naam van Rafael Nadal (34) mogen noteren op de erelijst. De Spaanse topper moest wel diep gaan tegen de Griek Stefanos Tsitsipas. Die dwong hem tot een slopende finale van 3,5 uur.

  Rafael Nadal had dit seizoen nog geen prijs gepakt. De kans dat het hem in Barcelona nog een keer zou lukken, was niet klein.

   

  Tegen Stefanos Tsitsipas moest hij zich wel in het zweet werken. 3 uur en 38 minuten duurde de finale tegen de man die vorige week nog het toptoernooi van Monte Carlo had gewonnen.

   

  In de tweede set redde Tsitsipas 2 matchpunten, waarna hij bij 4-5 in de derde set een matchbal kreeg op de service van Nadal. De Spanjaard redde die en ging nadien door de opslag van de Griek om zo de toernooizege over de streep te trekken.

   

  Zo won Nadal voor de 12e keer het graveltoernooi van Barcelona, nota bene in de Rafa Nadal Arena. Sinds enkele jaren heeft het hoofdterrein zijn naam gekregen.

   

  De komende weken komt Nadal nog in actie op het gravel van Madrid en Rome. Daarna doet hij een gooi naar een 14e (!) titel op Roland Garros.

  bekijk ook: