Goffin klopt Zverev en maakt zich op voor kwartfinales in Monte Carlo

  Rolex Monte-Carlo Masters

  David Goffin (65, crown11)
  Alexander Zverev (5, crown5)
  6
  1
  4
  7
  9
  2
  6
  7

  David Goffin (ATP-15) heeft in de 1/8e finales van het graveltoernooi in Monte Carlo de Duitser Alexander Zverev (ATP-6) geklopt. Na een felbevochten wedstrijd werd het 6-4 en 7-6 voor onze landgenoot.

  Goffin klopt Zverev en mag naar de kwartfinales in Monte Carlo

  Goffin had met de Duitser Zverev de verliezende finalist van de US Open tegenover zich. Dat schrok onze landgenoot echter niet af. Goffin liet bij vlagen zijn beste tennis zien. Zverev zag af en moest na een klein uur de eerste set aan Goffin laten: 6-4.

   

  In de tweede set gaven beide heren elkaar geen duimbreed toe. Een tiebreak dus. Onze landgenoot liep meteen uit en dwong Zverev ertoe 4 matchpunten weg te werken.

   

  Vijfde keer goede keer, dacht Goffin. Onze landgenoot dwong een gefrustreerde Zverev tot een fout en mag zich zo opmaken voor de kwartfinales in Monte Carlo. 

   

  Daar wacht Daniel Evans. De Brit schakelde op zijn beurt verrassend topfavoriet en nummer 1 Novak Djokovic uit: 4-6 en 5-7.

   

  "Het was al een tijdje geleden dat ik een speler uit de top 10 had geklopt", reageerde onze landgenoot, "maar mijn niveau staat op punt."

   

  "In het begin van het seizoen was ik niet constant genoeg, maar deze week sta ik er. Ik ben tevreden."