Elise Mertens geeft één set prijs, maar stoot door naar de kwartfinales

  TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul

  Elise Mertens (33, crown1, Wild card)
  set
  Viktorija Golubic (60)
  6
  1
  4
  4
  2
  6
  6
  3
  1

  Op het WTA-toernooi van Istanbul heeft Elise Mertens in de 1/8e finales de Zwitserse Viktorija Golubic geklopt. Mertens, het 1e reekshoofd, staat als nummer 17 een pak hoger dan de 86e van de wereld. Ze won na een driesetter.

  Elise Mertens stond na een snelle break meteen 0-3 in het krijt, maar onze landgenote herpakte zich. 

   

  Golubic kon haar service niet meer in handen houden en verloor de eerste set met 6-4.

   

  Ook in de tweede set was het niveauverschil zeer beperkt. Golubic klampte voortdurend aan en bij 4-5 verloor Mertens haar opslagspelletje.

   

  In de beslissende set tapte onze landgenote weer uit het juiste vaatje. Ze stond na twee breaks 4-0 voor en het varkentje was gewassen, weliswaar pas na 2 uur en 18 minuten.

  Mertens: "Ik ben heel blij met de derde set"

  "Het was een goeie match. De eerste twee sets heb ik hard gevochten. Die waren een dubbeltje op z'n kant", reageerde Elise Mertens na de zege tijdens het interview on court. 

   

  "In de derde set heb ik geprobeerd wat meer druk naar voren te zetten en daar ben ik in geslaagd. Ik ben heel blij met de manier waarop ik in de derde set heb gespeeld."

   

  In de kwartfinales neemt Mertens het vrijdag op tegen de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA 69). "Ik ken haar van de dubbelfinale van de Australian Open (die ze met Aryna Sabalenka won) en ik weet ook dat ik haar al in het enkel heb getroffen", vulde Mertens achteraf aan. 

   

  "Ze is een speelster die veel ballen terugbrengt. En ook al is ze een goeie dubbelspeelster, toch verwacht ik niet echt dat ze vaak naar het net zal komen."

   

  "Ik weet dus dat ik het spel zal moeten maken en de beslissing zal moeten afdwingen. Ik ben naar hier gekomen om matchen te spelen en ik ben tevreden dat ik er al enkele in de benen heb."