Kvitova toont geen genade voor Muguruza op weg naar 28e WTA-titel in Doha

  Qatar Total Open

  Garbiñe Muguruza (56)
  Petra Kvitová (16, crown4)
  2
  1
  6
  1
  2
  6

  Petra Kvitova (WTA 10) heeft met overmacht de eindzege gegrepen in Doha. In een heruitgave van de finale van 2018 trok de Tsjechische nog maar eens aan het langste eind tegen Garbine Muguruza (WTA 16), goed voor haar 28e WTA-titel.

  Petra Kvitova kon vorig seizoen voor het eerst sinds 2011 geen WTA-titel veroveren. In Doha lag Aryna Sabalenka vorig jaar nog dwars in de finale. De Tsjechische zon dan ook op wraak.

   

  Garbine Muguruza had dan wel indruk gemaakt op de Australian Open door twee matchballen te veroveren tegen eindlaureate Naomi Osaka, maar vormde in Doha geen uitdaging voor Kvitova. 

   

  De Spaanse maakte te veel ongedwongen fouten tegen de tweevoudige winnares van Wimbledon en moest na amper een uur al naar het net om Kvitova te feliciteren. De heruitgave van de finale van 2018 in Doha kreeg dus geen ander eindresultaat.

   

  Voor Kvitova is het haar 28e WTA-titel, haar eerste sinds april 2019 in Stuttgart. Muguruza zal zich zorgen beginnen te maken na drie verloren finales op rij. De Spaanse, die wel al Wimbledon en Roland Garros wist te winnen, grijpt alweer naast een 8e WTA-titel.