Avondklok (inclusief boze fans) helpt Djokovic bij zege in derde ronde

  Novak Djokovic is strompelend door de derde ronde van de Australian Open geraakt. Mede door een blessure kwam hij aan de rand van de uitschakeling, maar uiteindelijk won hij in vijf sets van de Amerikaan Taylor Fritz, het 27e reekshoofd.

  Djokovic wist meteen dat het een lastige opdracht zou worden tegen de 23-jarige Amerikaan. In de eerste set had de nummer 1 van de wereld al een tiebreak nodig. Set twee was een stuk comfortabeler omdat Djokovic meteen door de opslag van Fritz ging.

   

  Dat comfort verdween compleet in set drie. Djokovic sukkelde met een fysiek ongemak. Het leek op een blessure aan de buikspieren. Zo haalde Fritz set drie en vier binnen. 

   

  Tijdens die vierde set kreeg de zwalpende Djokovic wel de hulp van de avondklok om zich te bezinnen. In de staat Victoria, waar Melbourne ligt, moet iedereen thuis zijn voor middernacht. Alle fans werd gevraagd naar huis te gaan, maar de match ging door.

   

  Tennissers worden als een essentieel beroep beschouwd in de Australische staat. Daar waren de fans niet blij mee. Ze protesteerden en de match moest worden stilgelegd. 

   

  Na de onderbreking won Fritz dus wel nog set vier, maar de pauze had Djokovic zichtbaar fysiek en mentaal goed gedaan. Hij won set vijf makkelijk met 6-2.

  "Ik weet niet of ik zal kunnen spelen over twee dagen"

  "Ik ben heel trots, maar tegelijk ook een beetje ongerust. Ik weet niet wat er aan de hand is. Ik denk dat het een scheur is. Ik had een vreemd gevoel. Ik denk een scheur en dat zei ook de fysio van ATP.  Iets zit niet goed. Ik weet dus niet of ik over twee dagen zal kunnen spelen."