Ga naar de inhoud
Kirsten Flipkens
Kirsten Flipkens had de eerste set gewonnen.

Mubadala Abu Dhabi Open

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

Wat een domper: sterke Kirsten Flipkens slaat haar enkel om en moet opgeven

 vr 8 januari 2021 11:03
Mubadala Abu Dhabi Open
Sofia Kenin (60, 1)
Kirsten Flipkens (293)
einde
5
set 1
7
5
set 2
4

Slecht nieuws voor Kirsten Flipkens: de Belgische heeft op het WTA-toernooi in Abu Dhabi de strijd moeten staken tegen Sofia Kenin nadat ze haar enkel omgeslagen had. Dat Flipkens uitstekend stond te tennissen tegen de nummer 4 van de wereld maakte het nog extra zuur.

Kirsten Flipkens had in de eerste ronde vertrouwen getankt met een zege tegen Laura Siegemund en speelde ook complexloos tegen eerste reekshoofd Sofia Kenin, de nummer 4 van de wereld.

 

Beide speelsters hadden het in de 1e set wel ontzettend moeilijk op hun eigen opslag. Flipkens verloor 4 keer haar eigen opslag, maar ging op haar beurt 5 keer door de service van Kenin. Ze won de set in stijl, met een lovegame op de opslag van Kenin: 7-5.

 

In set 2 had Kenin de bovenhand na een break in het 5e spelletje, maar bij 5-4 voor de Amerikaanse ging het mis voor Flipkens. De Belgische liep achteruit om een hoge bal te pakken en bij het neerkomen verzwikte ze haar enkel door een reclamebord.

 

Flipkens werd nog even verzorgd op de baan, maar het was snel duidelijk dat de blessure te ernstig was om nog voor te spelen. Het is nu afwachten wat voor Flipkens de gevolgen zullen zijn van deze blessure.

"Ik hoop dat Kirsten fit geraakt voor de Australian Open"

Sofia Kenin had het moeilijk met de opgave van Flipkens. "Ik was een beetje van streek op emotioneel vlak", zegt de Amerikaanse. "Kirsten en ik zijn goeie vriendinnen en zoiets wil je dan niet meemaken."

 

"Ik hoop nu vooral dat ze snel kan herstellen en fit geraakt voor de Australian Open. Dit is zeker niet de manier waarop ik wou winnen."

Dit reclamebordje was de boosdoener voor Kirsten Flipkens.
Dit reclamebordje was de boosdoener voor Kirsten Flipkens.