Elise Mertens wint marathonmatch tegen Vera Zvonareva in Linz

  Upper Austria Ladies Linz

  Vera Zvonareva (280, Wild card)
  Elise Mertens (29, crown2)
  4
  1
  6
  7
  2
  5
  2
  3
  6

  Elise Mertens heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van WTA-Linz in Oostenrijk, maar dat ging moeizamer dan verwacht. De Russin Vera Zvonareva hield haar 2,5 uur aan de praat: 6-4, 5-7, 6-2. De 36-jarige Zvonareva deed als nummer 173 met een wildcard mee, maar ze stond 10 jaar geleden wel nummer 2. Er vielen liefst 12 breaks te noteren.

  Mertens begon het best aan de partij en liep met een dubbele break 4-1 uit. Even was er nog een hapering maar onze landgenote serveerde de eerste set na bijna 3 kwartier toch vlot uit.

   

  In set 2 haperde de opslag van onze landgenote, als nummer 21 van de wereld het 2e reekshoofd in Linz. Ze stond in een mum 0-4 achter. In tennis moet elk punt evenwel verdiend worden en Mertens sloop almaar dichterbij. Ze brak 2 keer terug tot 5-4 en leek het momentum te pakken te hebben.

   

  Tot ze 0-40 achterkwam op haar eigen opslag. Die 3 setballen voor Zvonareva werkte ze evenwel proper weg: 5-5. In het volgende spelletje liet ze 4 breakballen liggen om te kunnen serveren voor de match. Het was Zvonareva die een 5e setbal benutt na 1 uur en 5 minuten.

   

  Mertens was niet van de kaart, integendeel, ze krikte haar opslagpercentage omhoog en liep op haar beurt 4-0 uit. Twee kansen op 5-0 liet ze liggen, waardoor het nog even spannend werd. Maar na een rebreak was de eerste matchbal de goeie.

   

  Bij de laatste 8 wacht Mertens een andere Russin, Veronika Koedermetova (WTA 46), het vijfde reekshoofd. Zij haalde het in haar 2e ronde in 3 sets (6-4, 1-6, 6-3) van de Nederlandse Arantxa Rus (WTA 72).

   

  Het wordt de 3e ontmoeting tussen Koedermetova en Mertens. Onze landgenote won de vorige duels.

  Bekijk het matchpunt: