Migraine nekt Alison Van Uytvanck in Parijs: ze geeft op in 2e ronde

  Roland Garros

  Irina Bara (136, Kwal.)
  set
  Alison Van Uytvanck (68)
  6
  1
  1
  4
  2
  0

  Alison Van Uytvanck is uitgeschakeld op Roland Garros. Onze landgenote was duidelijk niet fit en gaf op in de tweede set. Toen stond ze al 6-1 en 4-0 achter. 

  Alison Van Uytvanck miste in de eerste set een makkelijke volley bij 2-1-achter en 30-30. Dat leverde Irina Bara een breakpunt en ook een break op. Daarna kon onze landgenote echt geen vuist meer maken.

   

  Bara dicteerde de wet en Van Uytvanck kwam overal een stapje te laat. Ze voelde zich duidelijk niet in haar sas en vroeg na de eerste set (6-1 na 25 minuten) ook een medische time-out. 

   

  Dat kon geen soelaas brengen, maar Van Uytvanck begon toch nog aan de tweede set. Van Uytvanck probeerde wel, maar had geen energie. Bij 4-0 gooide ze moedeloos de handdoek en staakte de strijd.

  "Ik heb migraine, mijn COVID-test was negatief"

  "Ik heb migraine", verduidelijkte Van Uytvanck. "Dat heb ik nu al vier, vijf dagen en ik voel me niet goed. Mijn hoofd draaide en ik vond geen energie. Dat was al voor de wedstrijd het gevoel. Ik weet niet wat me overkomt."

   

  "Mijn polsslag is ook zeer hoog. Soms gaat het weg wanneer ik tennis, soms komt het terug. Gisteren voelde ik het ook in het dubbel. Ik vond geen oplossingen en had geen energie. In België ga ik mijn bloed testen."

   

  Een coronabesmetting sluit Van Uytvanck uit. "Neen, het is niet COVID. Mijn test gisteren was opnieuw negatief. De dokter kan er weinig aan doen. Er zijn geen mirakeloplossingen voor dit probleem. Hij stelde voor wat suiker te nemen, maar dat had ik allemaal al geprobeerd."

  Van Uytvanck was in Parijs toe aan haar zesde deelname aan de hoofdtabel. Haar beste resultaat zette ze neer in 2015, toen ze de kwartfinales bereikte. Vorige editie sneuvelde ze in de eerste ronde.   

   

  Van Uytvanck is samen met haar partner Greet Minnen in Parijs nog actief in het dubbelspel, waar ze woensdag hun wedstrijd van de eerste ronde wonnen. 

  Fase per fase