Lucky loser Sonego stunt en mept Djokovic naar huis in Wenen

  Erste Bank Open

  Novak Djokovic (1, crown1, Wild card)
  Lorenzo Sonego (51, Lucky loser)
  2
  1
  6
  1
  2
  6

  De Italiaan Lorenzo Sonego (ATP-42) heeft misschien wel voor de stunt van het tennisseizoen gezorgd. De lucky loser rekende in de kwartfinales op het ATP-toernooi in Wenen af met Novak Djokovic. De Servische nummer 1 van de wereld moest na amper 1 uur en 10 minuten zijn koffers pakken.

  Voor de 25-jarige Sonego is dit misschien wel de mooiste zege uit zijn carrière tot nu toe. Hij kwam op de hoofdtabel terecht als lucky loser, maar tegen Djokovic was er in zijn spel geen twijfel te bespeuren. En aan de overkant van het vertoonde de Serviër wel tekenen van zwakte.

   

  Sonego nam de partij meteen in handen en na iets meer dan een uur had hij de klus al verrassend geklaard. Het is de eerste keer ooit dat Djokovic struikelt over een lucky loser.

   

  Bij winst in Wenen had Djokovic zich nu al verzekerd dat hij het jaar zou afslutien als nummer 1 van de wereld, al blijft hij hiervoor nog altijd de overweldigende favoriet. Dat zou dan voor de 6e keer zijn, waarme hij het record van de Amerikaan Pete Sampras zou evenaren.