Ga naar de inhoud

Elise Mertens doorstaat tweede test op Roland Garros

Kaia Kanepi (171)
Elise Mertens (29, 16)
einde
4
set 1
6
5
set 2
7

Elise Mertens heeft zich zonder setverlies voor de derde ronde van het grandslamtoernooi Roland Garros geplaatst. De Belgische nummer 1 werd getest door de voormalige topspeelster Kaia Kanepi, maar ze won de match wel zonder setverlies.

Door blessureleed staat Kaia Kanepi niet meer in de top 100, maar de voormalige nummer 15 van de wereld liet bij vlagen zien tot wat ze nog in staat is.

 

In de eerste set duurde dat even. Elise Mertens was op haar hoede en leidde met 5-3 toen ze mocht serveren voor setwinst. Kanepi knokte zich weer in het spel met haar stevige slagen, maar uiteindelijk was het de Belgische die won: 6-4.

 

In set 2 bood Kanepi iets langer weerwerk. Het hielp ook niet dat een ballenjongen vervangen moest worden. Het bracht Mertens even van de wijs, ze moest een break toestaan (4-3).

 

Veel plezier gunde ze haar tegenstandster niet meer. Mertens kwam snel langszij en bij 6-5 benutte ze meteen haar eerste wedstrijdbal op Court 7.

 

In de 3e ronde wacht de Française Caroline Garcia (WTA-45). Zij neemt voor de 10e keer deel aan Roland Garros. Haar beste prestatie was een stek in de kwartfinales in 2017.

 

Garcia won de 2 onderlinge duels tegen Mertens tot dusver, in 2017 in de 1/16e finales in Peking en in 2019 tijdens een Fed Cup-duel. Die duels werden wel telkens op hardcourt gespeeld, op Roland Garros is gravel de ondergrond.

Mertens: "Best tevreden over prestatie"

"Ik ben best tevreden over mijn prestatie", zegt Mertens op de persconferentie na haar zege. "Kanepi is gevaarlijk als ze bij de bal komt. Ik moest ze uit balans brengen door zelf het initiatief te nemen."

 

"Ik mocht vandaag geen foutjes maken, want dan kwam ze meteen. Kanepi speelt misschien minder wedstrijden, maar daarom is ze zeker niet minder gevaarlijk."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder verschenen: