US Open duurt maar iets meer dan een uurtje voor Greet Minnen

  US Open

  Markéta Vondroušová (35, 12)
  set
  Greet Minnen (75)
  6
  1
  1
  6
  2
  4

  Greet Minnen heeft niet lang kunnen genieten van haar avontuur op de US Open. De debutante kon enkel in de tweede set wat weerwerk bieden tegen Marketa Vondrousova, het 12e reekshoofd in New York: 6-1, 6-4.

  Greet Minnen stond voor de eerste keer op de hoofdtabel van de US Open en leek, ondanks het gebrek aan toeschouwers, toch wat onder de indruk van de omstandigheden.

   

  Ze kreeg geen poot aan de grond tegen Marketa Vondrousova, die lustig de wet dicteerde. Minnen kreeg geen vat op het spel van de linkshandige Tsjechische en stond in een mum van tijd 6-1 in het krijt.

   

  In de tweede set tapte Minnen uit een ander vaatje. Ze maakte een vroege break goed en hield gelijke stand tot 4-4. Toen vond Vondrousova het welletjes. Ze voerde het tempo op, forceerde de break en maakte het af op haar eigen opslag: 6-1 en 6-4.

  "Win ik de tweede set, dan was alles mogelijk geweest"

  "Ik heb nog niet veel wedstrijden kunnen spelen sinds de hervatting", begon Minnen na afloop. "Als je dan meteen een speelster uit de top-20 treft, is dat geen cadeau."

   

  "In de eerse set had ik geen verhaal, ik kwam er helemaal niet aan te pas. Ik maakte veel te veel fouten. Nadien heb ik me herpakt. Ik speelde in de tweede set meer tactisch en met meer variatie."   

   

  "Als ik echt kritisch wil zijn voor mezelf, had ik die breakkans bij 4-3 in de tweede set moeten verzilveren. Als ik de tweede set had kunnen winnen, was alles mogelijk geweest. Vondrousova had ook niet veel wedstrijden in de benen. Maar ze heeft meer ervaring en dat maakt het verschil."

  Statistieken

  Marketa Vondrousova   Greet Minnen
  3 aces 2
  5 dubbele fouten 2
  67% eerste opslag 64%
  4/8 (50%) breakpunten 1/3 (33%)
  16 winners  9
  13 unforced errors 25
  60 totaal punten 36

  Fase per fase

  1. 18 uur 10. Vondrousova wint. Vondrousova heeft het laken toch naar haar toegetrokken in de tweede set. Ze forceerde de break bij 4-4 en op matchpunt sloeg Minnen een volley buiten: 6-4. .
  2. 18 uur 01. Minnen heeft zich herpakt in de tweede set. Ze houdt voorlopig gelijke tred met Vondrousova: 4-4. .
  3. 17 uur 35. Greet Minnen heeft de eer kunnen redden in de eerste set, maar meer ook niet. Onze landgenote kon 1 spelletje winnen: 6-1. Vondrousova dicteert de wet. .
  4. 17 uur 16. Greet Minnen heeft het niet onder de markt tegen Marketa Vondrousova. in de eerste 3 games kon ze amper 1 puntje pakken. Vondrousova leidt met 3-0. .