VIDEO: Alison Van Uytvanck wervelt naar halve finales in Lyon

  Open 6ème Sens

  Caroline Garcia (74, 3)
  set
  Alison Van Uytvanck (61, 5)
  2
  1
  6
  2
  2
  6

  Alison Van Uytvanck heeft zich geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi in Lyon. Tegen thuisspeelster Caroline Garcia pakte Van Uytvanck uit met enkele prachtige punten, goed voor winst in twee sets. In de halve finale botst ze op Sofia Kenin, de winnares van de Australian Open.

  Alison Van Uytvanck had Caroline Garcia vorig jaar al eens in de ogen gekeken, maar toen moest ze het onderspit delven. Veel leek onze landgenote zich niet meer te herinneren van die confrontatie, want ze begon onbevangen in Lyon. Ze kwam amper in de problemen op de eigen opslag en verzilverde twee breakkansen in de eerste set.

   

  Garcia, die Ysaline Bonaventure in de vorige ronde van een Belgisch onderonsje hield, was van slag en keek ook in de tweede set snel tegen een 3-0-achterstand aan. De Française vocht nog voor wat ze waard was, maar kon haar 7 breakkansen niet omzetten. Van Uytvanck maakte het knap af.

   

  "Dit is een mooie overwinning, ik denk dat ik een erg goede match gespeeld heb", vertelde ze kort na de match. "Ik slaagde er perfect in om wat ik in mijn hoofd had, ook uit te voeren. De 2e set was niet evident. Ik kreeg tal van breakballen tegen en heb alles uit de kast moeten halen. Mijn opslag draaide goed en ik kon haar service goed lezen. Dat liet me toe haar onder druk te zetten en dat voelde ze ook wel."

   

  Van Uytvanck, die dit seizoen nog niet voorbij de tweede ronde was geraakt, staat zo in de halve finales in Lyon. Daar kijkt ze Sofia Kenin, de 21-jarige winnares van de Australian Open in de ogen. "Dat wordt een zware dobber. Kenin is een speelster uit de top tien en je wint het Australian Open niet per toeval. Ik kijk er wel naar uit. Het kan een leuke wedstrijd worden. Ik heb niets te verliezen. Ik ga het maximum geven en we zien wel wat dat oplevert. Het is een uitdaging."  

  Enkele hoogtepunten uit de wedstrijd: