Belgische tennissers zijn zonder Goffin niet opgewassen tegen Hongarije

  De Belgische Daviscupploeg heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale dit najaar in Madrid. Zonder David Goffin verweerden de Belgen zich kranig, maar in het beslissende enkelspel boog Ruben Bemelmans in drie sets toch het hoofd.

  Op papier leken de Belgen zonder speerpunt Goffin (ATP-10) kansloos tegen de Hongaren, maar de spelers van kapitein Johan Van Herck maakten er een spannende strijd van. Na dag 1 hingen de bordjes in evenwicht (1-1) na een eerder onverwachte zegen van Ruben Bemelmans tegen Balazs in drie sets. Ook Kimmer Coppejans haalde alles uit de kast, maar het was nipt te weinig in zijn eerste enkelspel.

   

  Het vaste dubbelduo Gillé en Vliegen zette de Belgen op dag 2 op voorsprong. Ook zij hadden wel drie sets nodig om de Hongaren te kraken. Zo kreeg Kimmer Coppejans een eerste kans om de ontmoeting te beslissen, maar dat zat er nooit in. Coppejans verloor kansloos met 6-3 en 6-0 tegen Balazs.

   

  Geen nood, Ruben Bemelmans kreeg nog een tweede kans. De Belg begon goed aan zijn tweede enkelpartij met setwinst. Hij bleef dapper vechten tegen Fucsovics, maar die bleek onverzettelijk. Het publiek zette er zich nog eens achter en in set 3 maakte hij een einde aan de finaledroom van de Belgen.

   

  Het is dus Hongarije dat zich plaatst voor de finaleweek van de Daviscup in Madrid. De Belgen moeten die op tv bekijken.

  Fase per fase

  1. 19 uur 20. Bemelmans kan geen vuist meer maken in de derde set: 6-2.

   Bemelmans kan geen vuist meer maken in de derde set: 6-2

  2. 19 uur 09. Hongarije wint: 3-2. Hongarije trekt aan het langste eind voor het eigen publiek Ruben Bemelmans heeft gevochten voor wat hij waard is, maar Fucsovics haalt de derde set, de match en de eindzege binnen. Hongarije mag naar de finale in Madrid. België is uitgeschakeld.
  3. 19 uur 07. 3 matchballen voor Hongarije. Ontsnapt Bemelmans hier nog of is het over en uit?
  4. 18 uur 55. Ook in de 3e set krijgt Bemelmans snel een break tegen.

   Ook in de 3e set krijgt Bemelmans snel een break tegen

  5. 18 uur 54. Het enige dat Bemelmans nu kan doen, is aanklampen en hopen dat er nog een kansje komt op de opslag van Fucsovics. Dirk Gerlo.
  6. 18 uur 53. Het water staat Bemelmans aan de lippen. Hij moet 2 breakpunten wegwerken en doet dat ook. Zo vermijdt hij een dubbele break.
  7. 18 uur 40. Bemelmans verliest set 2 tegen Fucsovics met 6-4.

   Bemelmans verliest set 2 tegen Fucsovics met 6-4

  8. 18 uur 37. De derde set is alvast beter begonnen dan de tweede set, want Ruben Bemelmans verzilvert zijn opslag.
  9. 18 uur 29. 1-1. Dit Daviscupduel wordt een strijd tot het bittere einde. Fucsovics haalt de 2e set binnen met 6-4. Een derde set moet beslissen over de finaleplaats in Madrid.
  10. 18 uur 17. Het is voorlopig alles wat hij kan doen. Zijn eigen opslag verzorgen. Gert Gommé.
  11. 18 uur 10. Het is nu aanklampen voor Ruben Bemelmans. Hij staat op elk opslagspelletje onder druk, maar houdt het hoofd koel.
  12. 18 uur 06.
  13. 18 uur 05. Bemelmans krijgt snel een break tegen in de 2e set.

   Bemelmans krijgt snel een break tegen in de 2e set

  14. 18 uur . Bemelmans pakt de eerste set tegen Fucsovics na spannende tiebreak: 7-6.

   Bemelmans pakt de eerste set tegen Fucsovics na spannende tiebreak: 7-6

  15. 17 uur 56. Hongaarse break. De 2e set begint niet goed voor Bemelmans. Hij geeft meteen zijn opslag uit handen. Fucsovics leidt de dans met 2-0.
  16. 17 uur 50.
  17. 17 uur 41. Bemelmans! Bemelmans laat heel wat moois zien in de tiebreak en verzilvert dat met setwinst. Fucsovics laat 2 setballen onbenut, Bemelmans prikt raak bij z'n eerste. Set 1: 6-7.
  18. 17 uur 34. Tiebreak. De eerste set krijgt al meteen een tiebreak. Zowel Fucsovics als Bemelmans vertonen geen barstjes in hun pantser. .