Van Uytvanck laat matchpunt liggen en is uitgeschakeld in Doha

  WTA-Doha

  Alison Van Uytvanck (68)
  set
  Elena Rybakina (14, 14)
  7
  1
  5
  2
  2
  6
  6
  8
  3
  7
  10

  Alison Van Uytvanck (WTA-62) heeft in de tweede ronde op het WTA-toernooi in Doha nipt in 3 sets verloren van de Kazachse vrouw-in-vorm Rybakina (WTA-17).  Van Uytvanck kreeg een matchpunt, maar kon dat niet benutten.

  Met Rybakina kreeg Van Uytvanck een taaie klant voorgeschoteld. Rybakina staat bijna 50 plaatsen hoger op de wereldranglijst dan Van Uytvanck en bovendien speelt de Kazachse dit seizoen uitstekend. Ze haalde al 4 keer de finale van een WTA-toernooi, waaronder afgelopen week nog in Dubai. Maar onze landgenote weerde zich kranig. 

   

  Van Uytvanck stond in de eerste set bij momenten onder druk op haar eigen opslag. Ze kreeg 4 breakpunten tegen, maar kon ze allemaal wegwerken. Toen ze bij 5-5 zelf voor het eerst kans kreeg om te breaken, sloeg Van Uytvanck meteen toe. Dat resulteerde in 7-5-setwinst.

   

  In set 2 lukte het voor Van Uytvanck niet meer om al haar opslagspelletjes te winnen. Rybakina brak vroeg in de set en gaf die voorsprong niet meer uit handen: 6-2 voor de Kazachse nummer 17 van de wereld. 

   

  Er kwam dus een beslissende derde set. Van Uytvanck werkte 2 matchpunten weg en sleepte een tiebreak uit de brand. Ook daarin redde onze landgenote 2 matchballen, om vervolgens zelf ook een matchpunt te krijgen. Maar Van Uytvanck kon het niet benutten en bij de 5e kans voor Rybakina sloeg de Kazachse met een fantastische winner toe: 7-6 (8). 

   

  Net geen stunt dus voor onze landgenote. Niet Van Uytvanck maar wel Rybakina zal het in de achtste finales mogen opnemen tegen niemand minder dan de nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty.