Kenin verovert hoofdtrofee in Australian Open in haar 1e grandslamfinale

  Australian Open

  Sofia Kenin (147, crown14)
  Garbiñe Muguruza (12)
  4
  1
  6
  6
  2
  2
  6
  3
  2

  Sofia Kenin (WTA-15) heeft haar eerste zege in een grandslamtoernooi te pakken. In de finale van de Australian Open klopte de 21-jarige Amerikaanse voormalig nummer 1 Garbiñe Muguruza (WTA-32) in 3 sets.

  Het was een regenachtige dag in Melbourne, waardoor de finale met het dak dicht werd gespeeld. Een gespannen Garbiñe Muguruza veroverde snel een break tegen een ontspannen Sofia Kenin.

  Maar de 21-jarige Amerikaanse maakte die break netjes ongedaan. Op het einde van de set zat er iets meer diepte en kracht in de slagen van Muguruza, die de 1e set binnenhaalde met 4-6.

  Kenin begon zonder angst aan de 2e set tegen de voormalige nummer 1. In de halve finales kegelde de toernooirevelatie nog nummer 1 Ashleigh Barty uit de Australian Open. Met agressief tennis en goed loopwerk haalde Kenin ook Muguruza uit haar comfortzone. De Amerikaanse liep uit tot 4-1 en juichte bij 6-2.

   

  In de beslissende set ging Kenin voort op dat elan. Ze werkte eerst een handvol breakpunten weg, waarna ze door de opslag van een aangeslagen Muguruza ging.

  Bij 5-2 werkte de Spaanse wel nog een matchpunt weg. Maar bij een dubbele fout van Muguruza mocht Kenin een feestje bouwen. De 21-jarige Amerikaanse trekt aan het langste eind in haar eerste grandslamfinale ooit.

  Beelden van de finale