Van Uytvanck en Flipkens verliezen allebei in 3 sets in Hobart

  Hobart International

  Alison Van Uytvanck (55)
  set
  Alizé Cornet (61)
  5
  1
  7
  6
  2
  1
  2
  3
  6

  Het toernooi van Hobart heeft niet lang geduurd voor Alison Van Uytvanck en Kirsten Flipkens. De 2 dubbelpartners speelden allebei een driesetter in hun enkelmatch, maar kwamen in de slotset een beetje tekort.

  Alison Van Uytvanck begon tegen Alizé Cornet vanwege haar hogere ranking als favoriete aan de match, maar in de eerste set werd al duidelijk dat het geen gezondheidswandeling zou worden. We kregen een breakfestival, waarbij Van Uytvanck met de tiebreak in zicht een opslagspelletje te veel verloor.

   

  In de 2e set leek ze de code van Cornet gekraakt te hebben, toen ze als een wervelwind voorbij de Française raasde, maar Van Uytvanck was te snel weer uitgeraasd, want in de slotset ging het van 2-2 naar 2-6 voor haar opponente.

  Hobart International

  Kirsten Flipkens 
  set
  Zhang Shuai (74, 4)
  6
  1
  4
  3
  2
  6
  2
  3
  6

  Flipkens kan goeie start niet doortrekken

  Met Kirsten Flipkens en Shuai Zhang stond er bijna 35 jaar ervaring op het profcircuit op het terrein, want beide speelsters begonnen in 2003 al aan hun carrière. Net als in de match tussen Van Uytvanck en Cornet werd het een boeiend gevecht, waarbij de eerste slag door Flipkens werd uitgedeeld.

   

  Maar vanaf set 2 verbrokkelde de burcht van Flipkens en kwam de hoger geplaatste Zhang beter in de match. Snelle breaks voor de Chinese in elke set lagen aan de basis van haar uiteindelijke succes.