David Goffin klopt Chardy in 3 sets: "Ideaal scenario"

  Australian Open

  David Goffin (13, 11)
  set
  Jérémy Chardy (59)
  6
  1
  4
  6
  2
  3
  6
  3
  1

  David Goffin (ATP 11) heeft zijn eerste wedstrijd in Melbourne tegen Jérémy Chardy (ATP 58) gewonnen in 3 sets. Goffin had een taaie klant aan de Fransman, maar klaarde de klus uiteindelijk zonder kleerscheuren. Onze landgenoot haalde het met 6-4, 6-3 en 6-1. 

  Het journaal 13u met o.a. winst voor David Goffin op de Australian Open

  Veer breekt bij Chardy in de 3e set

  David Goffin is uitstekend aan zijn seizoen begonnen. Na zijn winst tegen nummer 1 Rafael Nadal en angstgegner Grigor Dimitrov op de ATP Cup begon hij met veel vertrouwen aan de Australian Open.

   

  En dat zal Jérémy Chardy geweten hebben: de Belg begon flitsend aan de match en ging meteen door de opslag van zijn opponent, die hij op Wimbledon vorig jaar ook in 3 sets wegzette.

   

  De Fransman liet zich niet kennen en maakte de break ongedaan. Chardy bood heel wat weerwerk met behulp van zijn goede opslag. Goffin kwam daarna in zijn ritme, verdeelde het spel vanaf de baseline en begon meer winners te slaan. Dat resulteerde in setwinst: 6-4.

   

  Met een heerlijk dropshot zorgde Goffin voor de beslissing in set 2. De Belg gaf een 4-2- voorsprong niet meer uit handen en won de set met 6-3. De veer leek gebroken bij Chardy, die in de laatste set maar 1 opslagspel wist te behouden. 6-1 en een redelijk eenvoudige zege voor Goffin waren het resultaat.

  Goffin: "In 3 sets winnen van een gevaarlijke tegenstander is ideaal"

  David Goffin was tevreden met het matchverloop: "Ik ben goed begonnen en ging twee keer per set door de opslag van Chardy. Ik serveerde goed, dat heeft me geholpen om aan de leiding te blijven op cruciale momenten."

   

  "Ik heb even de tijd genomen om in mijn ritme te komen. Mijn returns werden beter, daardoor kwam hij vaker in de problemen en begon hij meer fouten te maken. In 3 sets winnen van een gevaarlijke tegenstander als Chardy is altijd het ideale scenario."

   

  In de tweede ronde neemt Goffin het op tegen zijn goede vriend Pierre-Hugues Herbert (ATP 64). De Fransman was in 5 sets te sterk voor de Brit Cameron Norrie (ATP 62). "De match tegen Herbert wordt niet makkelijk. Het klopt dat ik goed met hem overeenkom. Hij heeft nu een vijfsetter in de benen, dat speelt in mijn voordeel", vertelde Goffin.

   

  Goffin won de 3 vorige ontmoetingen tegen Herbert. Samen veroverden ze begin 2019 de dubbeltitel in Doha.

  Fase per fase

  1. 12 uur 12. Goffin gaat door naar tweede ronde: 6-1. David Goffin rondt een goede wedstrijd af en wint de 3e set eenvoudig met 6-1. Goffin had moeite met de taaie Fransman, maar de veer leek gebroken bij Chardy in set 3. .
  2. 12 uur 06. Veer gebroken bij Chardy: 5-1. De lichaamstaal van Jérémy Chardy spreekt boekdelen. In zijn hoofd zit de Fransman al terug in het vliegtuig naar huis. Goffin gaat redelijk eenvoudig door de opslag van zijn tegenstander en serveert nu voor de match.
  3. 12 uur 01. Goffin blijft goed opslaan: 4-1. Goffin slaat goed op en dicteert het spel aan de baseline. De Fransman kan de tempoversnellingen niet volgen. Goffin moet nog 2 punten zien te winnen.
  4. 12 uur .
  5. 11 uur 58. Fransman geeft nog niet op: 3-1. Chardy geeft zich nog niet gewonnen. Hij werkt hard voor elk punt en wint zijn eigen opslagspel.
  6. 11 uur 54. Goffin kan tweede ronde al ruiken: 3-0. De rally's tussen Goffin en Chardy worden langer. De langste rally telt 21 slagen. Goffin trekt aan het langste eind en serveert zich naar een comfortabele voorsprong.
  7. 11 uur 47. Frustratie bij Chardy: 2-0. Het wil maar niet lukken voor Chardy. Met een veelzeggende "Allez", uit de Fransman zijn frustratie. Goffin kent geen genade en slaat een backhand om de oren van zijn tegenstander.
  8. 11 uur 45. Goffin stoomt door: 1-0. Goffin wil de wedstrijd nu snel afwerken. In een mum van tijd staat hij 40-0 voor. Met een winnende service pakt hij het eerste punt in set 3.
  9. 11 uur 40. Break en tweede setwinst Goffin: 6-4. Goffin is bezig aan een goede partij tennis. Hij slaat in deze set 3 aces en 7 winners. Onze landgenoot krijgt hulp van de Fransman, die 15 unforced errors laat optekenen. Die hoge foutenlast kost Chardy set 2.
  10. 11 uur 35. Winners voor Goffin: 5-3. Goffin is in goede doen. Hij pakt uit met een typische forehand winner en wint zijn opslagspel met een love game.
  11. 11 uur 33.
  12. 11 uur 32. Chardy zet scheve situatie recht: 4-3. Chardy heeft zijn opslagspel kunnen winnen. Dat deed hij niet zonder moeite. De Fransman had een ace nodig om het punt over de streep te trekken.
  13. 11 uur 25. Goffin dropt en wint: 4-2. Goffin neemt de match in handen. Onze landgenoot bepaalt het tempo. Hij wint het punt dankzij een heerlijke drop. Chardy kan niet reageren.
  14. 11 uur 21. Voorsprong voor Goffin: 3-2. Goffin neemt afstand van Chardy. Zijn return is goed, waardoor hij de Fransman onder druk zet. Onze landgenoot had 2 breakpunten, het tweede was het goeie.
  15. 11 uur 17. Goffin behoudt moeizaam opslagspel: 2-2. Goffin moet werken voor zijn punten vandaag. Chardy had een breakkans, maar de Belg werkte die vakkundig weg aan het net. .
  16. 11 uur 11. Geen breaks in tweede set: 1-2. Voorlopig serveren beide spelers goed. In set 2 was er nog geen breakpunt te bespeuren.
  17. 11 uur 09. Ace nummer 5 voor Goffin: 1-1. Goffin moet werken voor zijn punten tegen de Fransman. Met een ace en een goeie backhand maakt hij gelijk.
  18. 11 uur 06. Love game voor Chardy: 0-1. Chardy lijkt zijn draai te hebben gevonden. Met behulp van zijn sterke service geeft hij Goffin geen kans om in de rally te komen.
  19. 11 uur 02. Goffin pakt setwinst: 6-4. Goffin dicteert het spel. Chardy werkt hard en loopt zich te pletter. Dat loont voor de Fransman, die de Belg het vuur aan de schenen legt. Met een goede forehand wint Goffin set 1, waarin hij 4 aces sloeg.
  20. 11 uur 01.