Mertens opent WTA Elite Trophy met winst tegen Griekse

  Hengqin Life WTA Elite Trophy

  Elise Mertens (18, 6)
  set
  Maria Sakkari (12, 9)
  6
  1
  2
  3
  2
  6
  6
  3
  1

  Elise Mertens is goed begonnen aan de WTA Elite Trophy, ook bekend als de B-Masters. Onze landgenote versloeg woensdag Maria Sakkari in 3 sets.

  Voor Elise Mertens (WTA-18) en Maria Sakkari (WTA-22) was het niet hun eerste ontmoeting van 2019. De Griekse was eerder dit jaar te sterk voor Mertens in het graveltoernooi van Rabat.

   

  In Zhuhai (China) was Mertens wel de sterkste. De Belgische klaarde de klus in 3 sets na 1u en 44 minuten op de baan. Daarmee is het toernooi afgelopen voor Sakkari, die dinsdag ook haar eerste partij in de groep verloren had.

   

  Elise Mertens maakt wel nog kans om door te stoten naar de volgende ronde. Een rechtstreeks duel met haar vaste dubbelpartner Arina Sabalenka zal vrijdag beslissen over de kwalificatie. Volgende week spelen Mertens en Sabalenka samen het dubbelspelen op de WTA-finales.

  Mertens: "Ik wou het te goed doen"

  "Het was een partij met hoogtes en laagtes", reageert Elise Mertens. "Ondanks enkele foutjes begon ik goed aan de match."

   

  "In de tweede set wou ik het, denk ik, te goed doen. Wat niets afdoet aan de verdienste van mijn tegenstandster. Zij speelde in die set ook echt goed. Na het verlies van de tweede set heb ik mijn niveau kunnen opkrikken. Ik ging agressiever spelen en bouwde de punten vooral beter op."

   

  Vrijdag speelt Mertens om groepswinst en kwalificatie voor de halve finales tegen haar Wit-Russische dubbelpartner Arina Sabalenka, met wie ze in september het US Open won. In de onderlinge confrontaties leidt Mertens met 2-1.

   

  "Het is voor ons allebei een mooie kans. Arina heeft veel progressie gemaakt en verkeert momenteel in topvorm. Als je haar de tijd geeft om haar slagenarsenaal te gebruiken, kan ze je heel erg pijn doen. Ik ga gewoon mijn uiterste best doen en we zien wel wat dat oplevert."

  Enkele hoogtepunten van de wedstrijd: