Mertens laat Andreescu weer zweten, maar verliest opnieuw

  China Open

  Bianca Andreescu (7, 5)
  set
  Elise Mertens (15)
  6
  1
  3
  7
  7
  2
  6
  5

  Elise Mertens is uitgeschakeld in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Peking. Ze verloor in 2 spannende sets van Bianca Andreescu, de winnares van de US Open: 6-3, 7-6 (7/5).

  Het duel tussen Mertens en Andreescu was een heruitgave van de kwartfinale op de US Open. Toen won Andreescu met 3-6, 6-2 en 6-3 en stoomde vervolgens door naar haar eerste grandslamtitel, op haar negentiende.

   

  Net als toen gaf Mertens de zege niet cadeau, zeker in de tweede set moest Andreescu het onderste uit de kan halen. Mertens moest bij 3-4 haar break voorsprong uit handen geven, maar kreeg bij 4-5 nog een setpunt op de opslag van Andreescu.

   

  De tweede set moest beslist worden in een tiebreak en na een 3-1-voorsprong voor Mertens trok Andreescu toch aan het langste eind. Bij 6-5 benutte ze haar eerste matchbal toen onze landgenote in een rally de bal buiten sloeg.

  Andreescu beleeft een droomjaar in het vrouwentennis. De Canadese begon 2019 als nummer 152 op de WTA-ranking en is al opgeklommen naar plaats 6. Ze is ongeslagen sinds ze geblesseerd verstek moest laten gaan in de tweede ronde op Roland Garros. Van haar 51 wedstrijden op de WTA-Tour verloor ze er slechts 5.