Goffin trakteert zichzelf in Tokio op halve finale tegen Djokovic

  Rakuten Japan Open Tennis Championships

  David Goffin (15, 3)
  set
  Chung Hyeon (185)
  6
  1
  2
  6
  2
  2

  David Goffin heeft zich bij de laatste vier geschaard op het ATP-toernooi van Tokio. Onze landgenoot zette in de kwartfinales de Zuid-Koreaan Chung Hyeon opzij in twee korte sets: 6-2 en 6-2. Nu wacht Novak Djokovic.

  Chung had in zijn achtste finale de Kroaat Marin Cilic verslagen, maar dat niveau haalde de Zuid-Koreaan niet tegen Goffin. Onze landgenoot speelde secuur en dwingend op zijn eigen opslag. Met twee breaks in elke set was het verzet van Chun gebroken.

   

  Na minder dan een uur kreeg Goffin drie setpunten op een rij, maar verrassend genoeg kon de Zuid-Koreaan nog even aanklampen. Het vierde setpunt was het goede: 6-2, 6-2. Goffin was in 2016 verliezend finalist in Tokio en schreef het toernooi op zijn naam in 2017.

   

  Als hij dat ook dit jaar wil doen, dan moet Goffin voorbij Novak Djokovic. De nummer 1 van de wereld maakte in zijn kwartfinale brandhout van Lucas Pouille. Al zeven keer stonden Goffin en Djokovic tegenover elkaar. De 32-jarige Serviër was daarvan zes keer de beste.

  "Tegen Djokovic zal mijn service ook goed moeten draaien"

  "Ik heb een heel, heel goede match gespeeld", zei een tevreden Goffin na de wedstrijd. "De sleutel lag waarschijnlijk bij mijn opslag. Die draaide uitstekend. Het was een van die avonden waarop je alle zones vindt, de timing perfect zit en je bij elke opslag een muntstuk kan neerleggen in het opslagveld en dat precies raken. Het heeft mij veel gratis punten opgeleverd."     

   

  Nu vindt Goffin Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld, op zijn pad. "Tegen Novak Djokovic zal ik opnieuw goed moeten opslaan. Maar het wordt niet gemakkelijk want niemand in de wereld brengt een bal beter terug."