VIDEO: Flipkens laat Van Uytvanck ervoor knokken in Japan

  Hana-Cupid Japan Women's Open

  Alison Van Uytvanck (59, 3)
  set
  Kirsten Flipkens (104)
  6
  1
  2
  3
  2
  6
  6
  3
  3

  In een Belgisch onderonsje heeft Alison Van Uytvanck de wet van de ranking laten respecteren tegen Kirsten Flipkens in de 2e ronde in Hiroshima. Van Uytvanck, nummer 63, had toch bijna 2 uur nodig tegen Flipkens, nummer 114: 6-2, 3-6, 6-3. Bekijk hieronder een heel pak mooie punten tussen de twee.

  Voor de 5e keer stonden de twee vriendinnen tegenover elkaar. Van Uytvanck nam vandaag een 3-2-voorsprong. Ze won eerder dit jaar ook al in Sint-Petersburg.

   

  Voor Van Uytvanck was het de tweede Belgische scalp op het hardcourt in Hiroshima. In de eerste ronde zette het derde reekshoofd Ysaline Bonaventure (WTA-118) opzij. Dat ging wel heel wat vlotter.

   

  Van Uytvanck begon nochtans als een trein en begon met 2 breaks op een rij: 3-0. Na nog geen half uurtje stond er 6-2 op het bord. Maar Flipkens, die Van Uytvanck al eens bijstaat op het circuit met tips en tactics, wou zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. Ze maakte een vroege break in de 2e set ongedaan en ging op en over haar 8 jaar jongere opponente.

   

  Ze ging op dat elan door in de beslissende set met meteen een servicebreak (0-1). Die kon ze evenwel niet bevestigen na een ellenlang spelletje. Van Uytvanck werkte zelf nog een breakpunt weg en benutte haar enige breakpunt. Op love serveerde ze de match uit.

   

  Voor een plek bij de laatste 4 speelt Van Uytvanck tegen de Roemeense Mihaela Buzarnescu (WTA-125). Onderling staat het 1-1.

  Bekijk enkele belangrijke punten van de match: