Van Uytvanck klopt Cirstea en pakt in Tasjkent 5e WTA-titel

  Tashkent Open

  Alison Van Uytvanck (64, 3)
  set
  Sorana Cirstea (45, 8)
  6
  1
  2
  4
  2
  6
  6
  3
  4

  Alison Van Uytvanck (WTA-61) heeft in Tasjkent, in Oezbekistan, haar 5e WTA-titel uit haar carrière behaald. Na een spannende driesetter tegen de Roemeense Cirstea (WTA-96) trok ze bij de vijfde matchbal aan het langste eind.

  Van Uytvanck wist zich deze week in Tasjkent te plaatsen voor haar derde finale van het jaar. In februari won ze in Boedapest, vorige maand in Karlsruhe trok ze aan het kortste eind. Met Cirstea trof ze in Oezbekistan een haalbare kaart.

   

  Van Uytvanck begon ook goed aan haar wedstrijd en toonde in de eerste set waarom ze 35 plaatsen hoger gerangschikt staat dan de Roemeense. Met een goed draaiende opslag kon ze twee breakpunten verzilveren: 6-2 in de eerste set.

   

  In de tweede set toonde Cirstea weerbaarheid. De Roemeense kon na een felbevochten game door de opslag van Van Uytvanck gaan. Bij een 3-5-stand kon Van Uytvanck terug breaken, maar meteen daarna verloor ze zelf opnieuw haar opslagspel. 4-6 voor Cirstea in de tweede set en de bordjes weer in evenwicht.

   

  De derde set begon met opnieuw enkele felbevochten games. Van Uytvanck was bij een 1-1-tussenstand de eerste die kon breaken. Beide spelers behielden vervolgens hun opslagspelletjes en bij 5-4 mocht Van Uytvanck serveren voor een 5e WTA-titel uit haar carrière. Cirstea werkte nog 4 matchballen weg, maar bij de 5e maakte onze landgenote het af.

  Van Uytvanck: "Ik probeer te genieten van mijn tijd op het tennisveld"

  Na de wedstrijd klonk Van Uytvanck erg opgelucht. “Het was een moeilijke partij en ik speelde niet super. Ik ben nog steeds aan het trillen van het matchpunt. Ik ben heel erg gelukkig."

   

  "Cirstea begon in de tweede set beter te spelen en ik had het sindsdien niet onder de markt. Ik knokte toen punt per punt. Het was heel zwaar, maar finaal kon ik het toch afmaken."

   

  "Ik probeer te genieten van mijn tijd op het tennisterrein en ben heel blij dat ik een nieuwe titel kan bijschrijven. Nog een paar weken en dan ga ik genieten van welverdiende rust.”

  Enkele knappe punten van Van Uytvanck in haar finale: