Nadal ontsnapt in set 1 en maakt einde aan droom van Berrettini

  US Open

  Matteo Berrettini (8, 24)
  set
  Rafael Nadal (3, 2)
  6
  6
  1
  7
  8
  4
  2
  6
  1
  3
  6

  Rafael Nadal is weer een stap dichter bij zijn vierde eindzege op de US Open. De Spanjaard maakte een einde aan de droom van de Italiaan Matteo Berrettini: 7-6 (8/6), 6-4, 6-1. "Ik heb een beetje geluk gehad", zei Nadal.

  Rafael Nadal stond 4-0 en 6-4 in het krijt in de tiebreak van de eerste set tegen de jonge en krachtige Matteo Berrettini. De meeste tennissers denken dan al aan de tweede set, maar niet Nadal. Op zijn typische manier won hij de laatste 4 punten van de tiebreak en de eerste set.

   

  "Ik heb daar een beetje geluk gehad", gaf Nadal toe. "Ik kon die moeilijke momenten overleven en daarna kantelde de wedstrijd helemaal." Het verlies van de eerste set hakte erin bij Berrettini en de Italiaan moest vroeg in de tweede set een break incasseren.

   

  Nadal rook bloed en maakte het routineus af: de Spanjaard moest geen enkel breakpunt toestaan en brak Berrettini 3 keer in de derde set. Nadal staat zo op één zege van een vierde triomf op de US Open. Dat zou zijn 19e grandslamzege worden, eentje minder dan het record van Roger Federer. In de finale neemt hij het op tegen Daniil Medvedev.