Medvedev overwint boegeroep en bereikt eerste grandslamfinale

  US Open

  Daniil Medvedev (2, 5)
  set
  Grigor Dimitrov (21)
  7
  7
  1
  6
  5
  6
  2
  4
  6
  3
  3

  Daniil Medvedev heeft zich voor het eerst in zijn carrière kunnen plaatsen voor de finale van een grandslamtoernooi. In de halve finales van de US Open won hij in 3 sets van de Bulgaar Grigor Dimitrov. Maar het publiek in New York weer voor zich winnen, daar slaagde hij nog niet helemaal in.

  Daniil Medvedev is dé tennisser van de zomer. De Rus verloor de finales van Washington en Montréal en won het toernooi van Cincinnati. Op de US Open trekt hij die vorm door. In een hardbevochten eerste set van meer dan een uur brak hij pas in de tiebreak het verzet van Dimitrov.

   

  De eigenlijke beslissing viel in het begin van de tweede set: Dimitrov kraakte na een vroege break. De Bulgaar kon het niet meer belopen en Medvedev mag zich opmaken voor zijn eerste grandslamfinale. Op veel steun van het publiek in New York hoeft hij niet te rekenen.

   

  Na zijn fratsen in eerdere rondes (hij kreeg al meer dan 19.000 dollar aan boetes voor het stukslaan van rackets en om zijn middelvinger te tonen aan het publiek) werd hij af en toe getrakteerd op boegeroep tegen Dimitrov. "Ik ben niet trots op wat ik gedaan heb. Ik heb ook geen idee waarom ik me zo gedraag op het terrein", zei de Rus.

   

  De excuses maakten weinig indruk op de fans, maar Medvedev is wel de eerste Rus in een finale van een grandslamtoernooi sinds Marat Safin in 2005 op de Australian Open.