Elise Mertens neemt de eerste horde in Wuhan

  Dongfeng Motor Wuhan Open

  Katerina Siniaková (75)
  set
  Elise Mertens (17)
  4
  1
  6
  0
  2
  6

  Elise Mertens (WTA-24) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-Premiertoernooi in het Chinese Wuhan (hard/2.828.000 dollar). 

  Mertens versloeg in de eerste ronde de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA-41) in 1 uur en 26 minuten met 6-4 en 6-0.     


  Het was hun derde onderlinge duel. Zowel in Sydney als in Doha won de 23-jarige Mertens eerder dit seizoen ook al van haar leeftijdsgenote.     


  In de 1/16e finales komt onze landgenote uit tegen de Russin Anastasia Pavljoetsjenkova (WTA-36) of de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA-17). Die laatste won zaterdag nog de titel in het Chinese Guangzhou.     


  Mertens, afgelopen week halvefinaliste in het Japanse Osaka, is de enige landgenote op de hoofdtabel van het Dongfeng Motor Wuhan Open. Yanina Wickmayer (WTA-161) sneuvelde in de eerste kwalificatieronde.     


  Vorig jaar verloor Mertens in Wuhan al in de eerste ronde van de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovitsj. Ze heeft dus geen punten te verdedigen.     

   

  De Belgische nummer één speelt overigens ook dubbel in China. Aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka, met wie ze de US Open won, vormt Mertens het tweede reekhoofd. Het duo is vrij in de eerste ronde (1/16e finales).