• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Thuisspeler Thiem heerst voor het eerst in Kitzbühel

  Generali Open

  Dominic Thiem (4, 1)
  set
  Albert Ramos (37)
  7
  7
  1
  6
  0
  6
  2
  1

  Dominic Thiem (ATP-4) heeft voor het eerst in zijn carrière het toernooi van Kitzbühel gewonnen. Op het Oostenrijkse gravel was hij te sterk voor de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas. Bij zijn vorige finale in Kitzbühel in 2014 verloor Thiem er van onze landgenoot David Goffin.

  Thiem stond in de finale tegenover Albert Ramos, een Spaanse gravelspecialist en de nummer 69 van de wereld. In de eerste set ging de wedstrijd een lange tijd gelijk op. Bij een 5-4 tussenstand werd de wedstrijd even gestaakt toen de regen kwam opsteken.

   

  Na de onderbreking gaven beide spelers nog steeds niets toe op eigen opslag. Een tiebreak moest beslissen over de eerste set en daarin maakte Thiem brandhout van zijn Spaanse tegenstander: 7-0.

   

  In de tweede set duwde 1e reekshoofd Thiem het gaspedaal nog wat in en kwam Ramos er niet echt meer aan te pas. Na 1 uur en 40 minuten en een 7-6, 6-1 op het scorebord mocht Thiem voor het eerst zegevieren voor eigen volk. Na zijn titels in Barcelona en Indian Wells is het al zijn derde toernooizege van het seizoen.

  Voor Thiem was het zijn tweede finale voor zijn thuispubliek. In 2014 verloor hij op 21-jarige leeftijd de finale in Kitzbühel van onze landgenoot David Goffin. Goffin was toen in 3 sets te sterk voor de Oostenrijker.