• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Elise Mertens zet zonder problemen Zwitserse Teichmann opzij

  US Open

  Elise Mertens (18, 25)
  set
  Jil Teichmann (54)
  6
  1
  2
  6
  2
  2

  Elise Mertens heeft zich bij Alison Van Uytvanck en Kirsten Flipkens geschaard in de tweede ronde van het vrouwen enkelspel op Flushing Meadows. Als 25e reekshoofd kende de hoogst geplaatste Belgische geen enkele moeite met de Zwitserse Jil Teichmann (WTA-60): 6-2, 6-2 in 1 uur en 8 minuten.

  Mertens en Teichmann stonden voor het eerst tegenover elkaar. Onze landgenote begon als een speer aan de match en stond in een mum van tijd 4-0 voor. Een goeie opslag gecombineerd met diepe, goed gespreide slagen zette Teichmann constant onder druk.

   

  De Zwitserse maakte heel wat fouten (27), maar amper winners: 3 in de 1e set, 9 in totaal. Met 11 winners in de eerste set was die na 29 minuten voor Mertens: 6-2. In de tweede set begon Mertens opnieuw met een break, waarna ze de match solide uitspeelde.

   

  Ze dwong Teichmann constant in de fout, kwam gepast en met succes naar het net. De Zwitserse kon niet een breakbal afdwingen. Een tweede break in het zevende spelletje liet Mertens toe om voor de match te serveren. Op het eerste matchpunt sloeg ze haar enige dubbele fout van de match, op het tweede matchpunt ging Teichmann - typerend - in de fout.

   

  In de volgende ronde komt Mertens uit tegen de Tsjechische Kristina Pliskova (WTA-86) of de Française Diane Parry (WTA-334). Mertens haalde vorig jaar de 1/8e finales in New York, in 2016 en 2017 was de eerste ronde haar eindstation.

  Fase per fase

  1. 23 uur 52. Vlotte matchwinst voor Mertens. Ook in de tweede set won Mertens het eerste spelletje met een break. Ze kwam nooit in de problemen, kwam af en toe geslaagd naar het net en profiteerde vooral ook van de vele fouten van Teichmann. Zo kwam er een tweede break naar 5-2. Op haar eerste matchpunt sloeg Mertens haar enige dubbele fout, het tweede matchpunt was het goeie: een bal van Teichmann ging buiten. .
  2. 23 uur 21. Mertens wint vlot set 1. Elise Mertens begon als de weerlicht aan de match en stond in een mum van tijd 4-0 voor. Een goeie opslag gecombineerd met diepe, goed gespreide slagen zette Teichmann met de rug tegen de muur. Daarna speelde Mertens de set solide uit. Ze sloeg 11 winners, Teichmann 3. .