• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wimbledon-winnares Halep moet al opstappen

  Simona Halep is tegen een verrassende nederlaag aangelopen op de US Open. De Roemeense topspeelster verloor vannacht in de 2e ronde van de nummer 116 van de wereld Taylor Townsend.

  Simona Halep heeft een aparte verhouding met de US Open. In 2015 stond ze nog in de halve finales, maar de voorbije twee jaar ging ze er meteen uit in New York.

   

  Dit seizoen hield Halep het maar een match langer vol. Enkele weken na haar triomf op Wimbledon verslikte de nummer 4 van de wereld zich in Taylor Townsend. De dubbelpartner van Yanina Wickmayer bestookte Halep met aanvallend tennis en ging de punten aan het net zoeken.

   

  Townsend dwong een 3e set af, waarin ze bij 5-4 haar eerste wedstrijdpunten kreeg. Halep werkte ze allebei weg, maar in de tiebreak capituleerde ze alsnog.

  Taylor Townsend

  Taylor Townsend is door het dolle heen.

  Simona Halep

  Simona Halep kan het nauwelijks geloven.

  Nadal krijgt extra rustdag

  Rafael Nadal hoefde niet in actie te komen in de tweede ronde. Zijn Australische tegenstander Thanasi Kokkinakis ondervond te veel hinder van een schouderblessure en gooide de handdoek in New York.

   

  Om door te stoten naar de achtste finales moet tweede reekshoofd Nadal nu voorbij de Zuid-Koreaan Hyeon Chung (ATP-170). Die wipte Nadals landgenoot Fernando Verdasco (ATP-34) na een spannende vijfsetter met 1-6, 2-6, 7-5, 6-3 en 7-6.

   

  Nadal won de titel op Flushing Meadows al 3 keer: in 2010, 2013 en 2017. Vorig jaar gaf hij op in de halve finale tegen Juan Martin del Potro.

  US Open: 2e ronde (m)

  Thanasi Kokkinakis (238, WC)
  Rafael Nadal (2, 2)