• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Elise Mertens kan Serena Williams niet verrassen in Toronto

  Elise Mertens is gestrand in ronde 2 van WTA-Toronto. De nummer 20 van de wereld moest in 2 sets haar meerdere erkennen in Serena Williams (WTA-10).

  Het was de eerste keer dat de 23-jarige Mertens het opnam tegen de 37-jarige Williams, die als 8e reekshoofd vrij was in de eerste ronde.

   

  Williams oogde scherp en strijdlustig. Ze maakte gretig gebruik van haar breakpunten (ze benutte er de helft van) en sloeg bijna dubbel zoveel winners als Mertens. Williams sloeg 5 dubbele fouten, Mertens 8.

   

  Nochtans was het allemaal goed begonnen voor Mertens, die door een break vroeg in het duel op een 1-3-bonus kwam en sterk voor de dag kwam.

   

  Maar Williams stelde snel orde op zaken en trok de stand bij 3-3 weer gelijk. Daarna liet de Amerikaanse - ondanks hevige tegenstand van Mertens - geen spel meer liggen in de eerste set.

   

  In set 2 nam Mertens opnieuw een kleine voorsprong met een break, met een 0-2-kloofje tot gevolg. Maar Williams brak terug in de 3e game en liep weg tot 4-2. Met sterke opslagen maakte ze het verschil. De partij duurde 1 uur en 17 minuten.

   

  "Ik voel me zeer goed", zei Williams na de partij. "Ik kan weer trainen zoals ik wil en heb geen pijntjes. In de moeilijke momenten tijdens de wedstrijd tegen een goeie speelster als Mertens kon ik een tandje bijzetten. Ik bewoog goed, altijd een goed teken."

  Williams kan 4e keer de beker pakken

  Williams neemt het in de 1/8e finales op tegen de Russische qualifier Jekaterina Aleksandrova (WTA-48). Die versloeg de Chinese Shuai Zhang (WTA-35) met 6-4 en 6-3.     


  Serena Williams won de Rogers Cup al drie keer: in 2001, 2011 en 2013. De 23-voudige grandslamkampioene (in het enkel) speelt in Toronto haar eerste toernooi sinds haar nederlaag op 13 juli in de Wimbledon-finale tegen Simona Halep.

  Een aantal mooie en belangrijke punten: