Ga naar de inhoud
De service van Mertens (archieffoto) haperde constant.

Mubadala Silicon Valley Classic

Ook Mertens verteert overstap naar hardcourt niet goed

 do 1 augustus 2019 23:15
Mubadala Silicon Valley Classic
Kristie Ahn (298, Kwal.)
Elise Mertens (29, 3)
einde
6
set 1
3
6
set 2
3

Elise Mertens (WTA-20) heeft haar eerste wedstrijd op het WTA-toernooi van San Jose verloren. Onze landgenote was in de 1/8e finales niet opgewassen tegen de Amerikaanse Kristie Ahn (WTA-178).

Het hardcourtseizoen begon afgelopen nacht met een nederlaag voor David Goffin en ook onze beste tennisster is niet goed op hardcourt van start gegaan. In San Jose verloor Mertens van een Amerikaanse kwalificatiespeelster.

 

In de eerste set ging Mertens onmiddellijk door de opslag van haar opponente, maar ze leverde meteen daarna zelf twee keer haar opslag in. Ahn liet die kans niet liggen: 6-3.

 

In de tweede set serveerde Mertens helemaal dramatisch. Haar 5 opslagspelletjes gingen telkens naar Ahn. Aangezien de Amerikaanse zelf ook niet vlekkeloos serveerde, werd het verdict nog even uitgesteld. Maar na 1u35' stond er twee keer 6-3 op het scorebord.

 

Mertens was het derde reekshoofd in de VS en was vrij in de eerste ronde. Vorig jaar bereikte ze nog de halve finales in San Jose.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.