Goffin wist achterstand in tweede set uit en rekent nu wel af met Pella

  Western & Southern Open

  David Goffin (36, 16)
  set
  Guido Pella (82)
  6
  1
  1
  7
  2
  5

  David Goffin (ATP-19) heeft zich op het ATP-toernooi van Cincinnati geplaatst voor de 1/8e finales. Onze landgenoot klopte de Argentijn Guido Pella (ATP-22) in twee sets. In de eerste set was Goffin heer en meester, in de tweede set toonde hij zijn veerkracht.

  David Goffin was tot dusver niet echt succesvol op hardcourt. Vorige week botste hij in Montréal op Guido Pella en de Argentijn was ook in Cincinnati in de tweede ronde de tegenstander van Goffin.

   

  Goffin had duidelijk geleerd uit de vorige ontmoeting, want in geen tijd - 27 minuten om exact te zijn - stoomde Goffin door naar setwinst. Pella moest zijn opslag twee keer inleveren en kreeg een 6-1 aangesmeerd.

   

  In de tweede set ging Goffin mee tot 2-3, maar een servicebreak later zag het er benard uit. Pella had minder afval in zijn spel en kreeg ook een setpunt, maar hij kon de taaie Goffin niet van zich afschudden.

   

  Meer nog: van 2-5 ging het uiteindelijk naar 7-5. Goffin haalde in dat laatste spelletje 0-40 op en benutte na 1 uur en 27 minuten zijn eerste matchbal. In de volgende ronde wacht de Fransman Adrian Mannarino (ATP-59). Vorig jaar bereikte Goffin de halve finales op dit toernooi.