Goffin staat in tweede ronde in Cincinnati na driesetter

  Western & Southern Open

  David Goffin (20, 16)
  set
  Taylor Fritz (42)
  6
  1
  4
  4
  2
  6
  6
  3
  4

  David Goffin heeft zijn eerste wedstrijd op het ATP-toernooi van Cincinnati gewonnen. Hij won in drie sets van de Amerikaan Taylor Fritz (ATP-25). In de volgende ronde wacht de Argentijn Guido Pella (ATP-22).

  De eerste set duurde meteen bijna een uur. Goffin ging wel als eerste door de opslag van Fritz, maar leverde die voorsprong meteen weer in. Goffin brak een tweede keer bij 4-4, maar had de grootste moeite om het werk af te maken. Hij moest 6 breekpunten wegwerken om de set te kunnen winnen met 6-4.

   

  In de tweede set liep het beter bij Goffin, maar op het einde van de set begon de motor te sputteren. Goffin verloor twee keer zijn opslag na elkaar en moest de tweede set aan de Amerikaan laten.

   

  Een vroege break in de beslissende derde set was voor Goffin voldoende voor winst in set drie, na een match van 2 uur en 26 minuten. Voor Goffin is het de eerste zege van het Amerikaanse hardcourtseizoen. Nadat hij op Wimbledon de kwartfinales bereikte, ging hij er zowel in Washington als Montreal meteen uit.