Murray verliest 1e enkelmatch in 7 maanden en past voor US Open

  Western & Southern Open

  Andy Murray (105, WC)
  set
  Richard Gasquet (53)
  4
  1
  6
  4
  2
  6

  Andy Murray heeft zijn comeback in het enkelspel niet met een zege kunnen opluisteren. In de eerste ronde in Cincinnati was Richard Gasquet in 2 sets te sterk voor de voormalige nummer 1 van de wereld.

  Andy Murray had door problemen met zijn heup zijn afscheid van het tennis aangekondigd tijdens de Australian Open, maar na een geslaagde operatie kwam hij op zijn stappen terug. Eerst proefde hij tijdens het grasseizoen van het dubbelspel, in Cincinnati achtte hij zich klaar voor het grote werk in het enkelspel.

   

  Onder luide aanmoedigingen kwam Murray het stadion binnen, een moment dat hij zelf graag vastlegde met zijn telefoon. Maar de pret was van korte duur, want een duidelijk zenuwachtige en onwennige Murray begon met een dubbele fout en mocht meteen zijn opslag inleveren.

   

  Ook voor het vervolg van de partij koos de huidige nummer 324 van de wereld iets te vaak voor de veilige oplossing om de ervaren Richard Gasquet te kunnen verontrusten. Murray liet regelmatig sprankeltjes zien van zijn talent, maar de machine was duidelijk nog te roestig.

  Geen US Open

  Het is nog niet duidelijk waar en hoe de comeback een vervolg zal krijgen. Na de wedstrijd liet Murray wel al weten dat hij niet zal deelnemen aan het enkelspel op de US Open, omdat hij vindt dat dat nog te vroeg komt. Het 4e en laatste grandslamtoernooi, dat Murray in 2012 wist te winnen, begint al over 2 weken.

  Enkele hoogtepunten uit de match