• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Niet Djokovic maar Medvedev is Goffins tegenstander in finale Cincinnati

  ATP-Cincinnati, halve finales

  Novak Djokovic (1, 1)
  set
  Daniil Medvedev (2, 9)
  6
  1
  3
  3
  2
  6
  3
  3
  6

  David Goffin neemt het vanavond in de finale van het Masters 1000-toernooi in Cincinnati op tegen man-in-vorm Daniil Medvedev. De Rus zette die topvorm nog eens extra in de verf tegen Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld.

  David Goffin kon na zijn vlotte zege tegen Richard Gasquet rustig vanuit zijn zetel toekijken wie zijn tegenstander in de finale zou worden. Nummer 1 Novak Djokovic was uiteraard de favoriet in zijn match tegen Daniil Medvedev en maakte dat in de eerste set ook waar.

   

  Maar halverwege de 2e set gooide Medvedev zijn spel plots om. Hij nam meer risico's, ook op zijn 2e opslag, en werd daarvoor beloond. Bovendien begon zijn opslag (16 aces) steeds beter te draaien. Djokovic schipperde voortdurend tussen frustraties en bewondering, maar was op het einde groots in de nederlaag toen hij zijn 23-jarige Russische tegenstander hartelijk feliciteerde aan het net.

   

  Medvedev wint zo, na zijn zege op het gravel van Monte Carlo, voor de 2e keer op een rij tegen Novak Djokovic. Aan de finale tegen David Goffin begint hij deze keer als favoriet. Het is zijn 3e finale op een rij. In Washington en Montréal verloor hij respectievelijk van Kyrgios en Nadal.

  Medvedev: "Verloor op Wimbledon nog tegen Goffin na ongelooflijke vijfsetter"

  Daniil Medvedev rekent zich nog niet rijk voor de finale tegen David Goffin. "Hij is een fantastische speler. Anderhalve maand geleden verloor ik nog tegen hem op Wimbledon na een ongelooflijke vijfsetter. Hij toonde deze week dat hij weer in vorm is. Ik hoop dat het een grootse finale wordt."

  Novak Djokovic

  Novak Djokovic verbijt zijn frustraties: "Maar ik deed niet zoveel verkeerd. Hij was gewoon te goed."

  Hoogtepunten uit de wedstrijd