• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Murray en Williams genieten in gemengd dubbel, Serena tovert

  Wimbledon

  Andy Murray Serena Williams 
  set
  Fabrice Martin Raquel Atawo 
  7
  1
  5
  6
  2
  3

  In het gemengd dubbel op Wimbledon hebben Andy Murray en Serena Williams zich geplaatst voor de 1/8e finales. Murray én Williams aan één kant van het net? Precies. En dat loopt vooralsnog gesmeerd. "Het is echt genieten op de baan", zegt Williams.

  Samen hebben ze 9 Wimbledon-titels in het enkelspel. Serena Williams kan in Londen ook nog eens 7 dubbeltitels voorleggen, waarvan eentje in het gemengd dubbel. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het wel lekker loopt op de baan voor Andy Murray en Serena Williams in het gemengd dubbel.

   

  Dinsdag mepte het duo zich vlotjes naar de 1/8e finales op Wimbledon, onder meer dankzij een heerlijke return van Williams (zie video onderaan dit artikel).

   

  "Dat zal ik niet zomaar opnieuw doen", lachte de Amerikaanse. "Zo'n return heb ik nog nooit in mijn leven geslagen. Ik amuseer me te pletter. Samen met Andy is het echt genieten op de baan. De sfeer is geweldig", aldus Williams, die ook in het enkelspel in de halve finales staat.

   

  In het gemengd dubbel krijgen Murray en Williams in de 1/8e finales wel een serieuze test voorgeschoteld. Dan nemen ze het op tegen het eerste reekshoofd, de Braziliaan Bruno Soares en de Amerikaanse Nicole Melichar.