• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Halep is in geen tijd klaar met Svitolina en plaatst zich voor 1e Wimbledon-finale

  Wimbledon

  Elina Svitolina (5, 8)
  set
  Simona Halep (3, 7)
  1
  1
  6
  3
  2
  6

  Simona Halep heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van Wimbledon. De Roemeense, nummer 7 van de wereld, had in haar halve finale geen moeite met Elina Svitolina (WTA-8) en kan zaterdag voor het eerst Wimbledon winnen.

  Halep schopte het tot bij de laatste vier op Wimbledon zonder een wedstrijd tegen een reekshoofd te moeten spelen. Svitolina was voor de Roemeense ex-nummer 1 van de wereld dan ook een eerste test op het Londense gras. De Oekraïense kon in het verleden bovendien al vier keer winnen van Halep.

   

  Het begin van de wedstrijd was erg spannend. Na 20 minuten stond het nog maar 0-2 voor Halep, maar daarna brak de veer wat bij Svitolina. Vooral in de langere rally's maakte Halep het verschil. Svitolina ging op het cruciale moment te vaak in de fout en keek na 44 minuten spelen tegen een 1-6 aan.

   

  In de tweede set ging Svitolina tot 3-3 goed mee, waarna Halep een versnelling hoger schakelde. De Roemense won de drie resterende spelletjes met sprekend gemak en plaatste zich op die manier voor haar eerste Wimbledon-finale. 

   

  Daarin neemt ze het zaterdag op tegen de Amerikaanse Serena Williams of de Tsjechische Barbora Strycova. Het is voor Halep de vijfde grandslamfinale, enkel Roland Garros won ze in 2018.