Zverev en Tsitsipas zijn ook grote slachtoffers op dag 1

  Wimbledon

  Jirí Veselý (73, Kwal.)
  set
  Alexander Zverev (6, 6)
  4
  1
  6
  6
  2
  3
  6
  3
  2
  7
  4
  5

  Ook bij de mannen zijn de eerste grote namen gesneuveld: nummer 5 Alexander Zverev moest in 4 sets het hoofd buigen tegen de Tsjech Jiri Vesely, nummer 6 Stefanos Tsitsipas ging er na 5 sets uit tegen de Italiaan Thomas Fabbiano.

  Zverev leek de touwtjes in handen te hebben na zijn winst in de eerste set, maar plots sprak Vesely, kwalificatiespeler en nummer 124 van de wereld, al zijn kracht en branie aan.

   

  Zverev, die gecoacht wordt door Ivan Lendl, finalist in Wimbledon in 1986 en 1987, gleed uit bij 5-6, 15-30 achter in de vierde set. Zo kreeg Vesely 2 matchballen. Een backhand volley in het net bezegelde het lot van de Duitser.

  Jiri Vesely

  Het matchpunt van Vesely-Zverev:

  Het was ook de dag van Tsitsipas niet

  Stefanos Tsitsipas had de voorbije maanden al laten zien dat hij de grote 3 - Djokovic, Federer, Nadal - het vuur aan de schenen kon leggen. Maar dat zal niet dit jaar op Wimbledon zijn.

   

  In de 4e set werkte de Griek 2 matchpunten weg in de tiebreak, om in het 7e spelletje van de beslissende set gebroken te worden met een netbandpunt. Na 3 uur en 22 minuten boekte de Italiaan Thomas Fabbiano (ATP-89) zijn mooiste zege uit zijn carrière.

  Het matchpunt van Fabbiano-Tsitsipas: