• home
  • video
  • pas verschenen

    Federer kan in titanenduel niets doen tegen machtsontplooiing Nadal

    Roland Garros

    Roger Federer (5, 3)
    set
    Rafael Nadal (2, 2)
    3
    1
    6
    4
    2
    6
    2
    3
    6

    De halve finale op Roland Garros tussen de twee tennistitanen waar iedereen naar uitkeek, is uitgedraaid op een gezondheidswandeling voor Rafael Nadal. Roger Federer beet van zich af, maar kon in drie sets niets beginnen tegen gravelkoning Nadal. De Spanjaard mag zich opmaken voor zijn 12e finale in Parijs.

    Het tempo lag verschroeiend hoog op het winderige Court Philippe Chatrier. De clash tussen de grootmachten van het mannentennis werd een ongelijke strijd voor de 37-jarige Roger Federer.


    De Zwitser speelde op een heel hoog niveau, maar daar ging Rafael Nadal gewoon over. Op alles had de Spanjaard een antwoord. De eerste set was de spannendste, want Nadal had meer moeite met de wind dan Federer. Toch kon de elfvoudige kampioen op Roland Garros de set op zijn conto schrijven.

     

    Een ommekeer leek in de maak voor Federer bij het begin van de tweede set. De Zwitser kwam 2-0 voor, maar kon de bonus niet vasthouden. De 33-jarige Spanjaard brak onmiddellijk terug en was op de belangrijke momenten gewoonweg beter dan Federer.

     

    De veer was gebroken bij de nummer 3 van de wereld. Nadal speelde buitenaards tennis en kon elke slag van Federer op de één of andere manier ombuigen in een punt. De Spanjaard ging twee keer door de opslag van de Zwitser en had aan twee matchpunten genoeg.

     

    Nadal staat al voor de 12e keer in de finale op het Parijse gravel. Tot nu toe won hij de eindstrijd elke keer. 

    Fase per fase

    1. 15 uur 30. Nadal mag naar finale! Een 12e finale voor Rafael Nadal. De koning van het gravel maakt zijn naam waar en verslaat Federer in drie sets 6-3, 6-4 en 6-2.
    2. 15 uur 26. Federer spartelt tegen: 2-5. Federer geeft nog een paar laatste krimpen. Nadal kan nu de wedstrijd uitserveren.
    3. 15 uur 21. Nadal dicht bij winst: 1-5. Het ziet er naar uit dat Nadal een 12e keer de finale zal spelen op RG.
    4. 15 uur 18. Federer dropt. Federer speelt een dropshot, dat door de tegenwind in het net vliegt aan de kant van Nadal.
    5. 15 uur 14. De onvermijdelijke 2e break: 1-4. Nadal kan een tweede break in deze set forceren. Federer is mentaal niet meer aanwezig en gaat ten onder tegen het majestueuze spel van Nadal.
    6. 15 uur 13. Federer heeft het moeilijk om zich vast te klampen. De Zwitser heeft het mentaal moeilijk door het betere spel van Nadal. Federer verliest de controle.
    7. 15 uur 11. Derde ace voor Nadal: 1-3. De Spanjaard slaagt een ace om het spel te besluiten.
    8. 15 uur 08. Nadal kan alles. De elfvoudig kampioen is onhoudbaar. Hij gaat achter elke bal aan.
    9. 15 uur 05. Break Nadal: 1-2. Nadal breakt met een gelukje door de opslag van Federer. Via de netrand komt de bal op een onmogelijke manier naar naar Federer. De Zwitser krijgt een waarschuwing nadat hij een bal uit het stadion geslagen heeft.