Ga naar de inhoud
Mertens en Sabalenka waren een maatje te klein voor het duo Babos-Mladenovic.

Ook Mertens kan dubbelfinale in Parijs geen Belgisch tintje geven

 vr 7 juni 2019 15:24
Roland Garros
Elise Mertens (29)
Aryna Sabalenka
Tímea Babos (180)
Kristina Mladenovic
einde
2
set 1
6
1
set 2
6

Elise Mertens heeft net als Kirsten Flipkens geen ticket kunnen verzilveren voor de finale in het dubbelspel op Roland Garros. Samen met de Wit-Russin Aryna Sabalenka ging ze kopje onder tegen Timea Babos en Kristina Mladenovic.

Babos en Mladenovic zijn het tweede reekshoofd op Roland Garros en lieten dat ook duidelijk blijken in de cijfers. Na 1 uur en 13 minuten stond de 6-2, 6-1 eindstand op het bord van Court Suzanne-Lenglen.

 

Het was de eerste keer dat de 23-jarige Mertens op een grand slam zo ver doorstootte in het dubbel. Op de US Open van vorig jaar haalde ze met de Nederlandse Demi Schuurs de kwartfinales. 

 

Door het verlies grijpt Mertens ook naast de nummer 1-positie op de wereldranking in het dubbel.

 

Eerder op de dag verloor Kirsten Flipkens ook haar halve finale in het dubbel.

Fase per fase

14:36
Geen mirakels vandaag voor de Belgische vrouwen in het dubbel. Ook Elise Mertens moet aan de zijde van Aryna Sabalenka het onderspit delven in haar halve finale. Tegen het duo Babos/Mladenovic wordt er met 6-2 en 6-1 verloren.
14:31
Babos en Mladenovic komen op 5-1. Een dubbelfinale met een Belgisch tintje lijkt zeer ver weg. Mertens moet de hoop levende houden op haar service.
14:27
Het regent niet, maar er hangen donkere wolken boven het hoofd van Mertens en Sabalenka. De Wit-Russische presteert matig op haar eigen opslag, Babos en Mladenovic profiteren ervan. Komen Mertens en Sabalenka nog terug van 4-1?
14:24
Mertens en Sabalenka laten een gouden kans liggen om op gelijke hoogte te komen. Mladenovic, die de hele wedstrijd al moeite heeft met haar opslag, houdt uiteindelijk toch stand. Het staat 3-1 voor het Hongaars-Franse duo.
14:16
Mertens en Sabalenka zaten bijna in vieze papieren. Het leek er lange tijd op dat Babos en Mladenovic zouden uitlopen tot 3-0, maar Mertens kon alsnog haar opslag behouden. Het staat dus 2-1 in de tweede set.
14:12

We krijgen al zeker geen volledig Belgisch getinte finale. Kirsten Flipkens haalde het aan de zijde van Johanna niet tegen het Chinese duo Duan/Zheng.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
13:59
Het weer blijft een bepalende factor spelen op Roland Garros. Regen is er nog niet gevallen, maar bij vlagen durft het stevig waaien.
13:57
Het was zweten en zwoegen, maar Mladenovic en Babos pakken de eerste set met 6-2. Werk aan de winkel voor Mertens en Sabalenka.
13:49
De eerste set lijkt vervlogen voor Mertens en Sabalenka. Babos en Mladenovic breken opnieuw. Met 5-2 hebben ze de eerste set binnen handbereik.
13:46
Beide duo's geven elkaar de voorbije spelletjes weinig toe. Hierdoor behouden Babos en Mladenovic hun voorsprong: 4-2 momenteel in de eerste set.
13:33
Mertens en haar Wit-Russische metgezel staan op de tabellen: 2-1.
13:33
Mertens en Sabalenka kunnen niet terugbreaken. Babos en Mladenovic pakken een 2-0 voorsprong in set 1.
13:26
Mertens en Sabalenka zijn niet goed uit de startblokken geschoten. Zij mogen de halve finale openen, maar staan meteen hun service af.
10:51

Belgisch duel in finale?

Op de dubbelranking staat Mertens momenteel 6e, maar als ze het dubbeltoernooi in Parijs wint, stijgt ze naar de 1e plaats. In een mogelijke finale wachten Kirsten Flipkens en de Zweedse Johanna Larsson of de Chinese dames Yingying Duan en Saisai Zheng.
10:42

Mertens nooit zo ver in dubbel

Het is de eerste keer dat de 23-jarige Mertens op een grandslamtoernooi zo ver doorstoot in het dubbel. Op de US Open 2018 haalde ze met de Nederlandse Demi Schuurs de kwartfinales. In het enkelspel was de Limburgse vorig jaar halvefinaliste op de Australian Open.
10:40

Gisteren stuurde Mertens deze tweet:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
10:39

Mertens naar finale?

Elise Mertens doet straks een gooi naar een finaleplaats op Roland Garros. In het dubbelspel neemt ze het samen met de Wit-Russin Aryna Sabalenka op tegen Timea Babos (Hon) en Kristina Mladenovic (Fra), ingeschaald als 2e reekshoofd in het dubbel. De match is de tweede vanaf 11u op Court Suzanne-Lenglen.