• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ook Mertens kan dubbelfinale in Parijs geen Belgisch tintje geven

  Roland Garros

  Elise Mertens Aryna Sabalenka 
  set
  Tímea Babos Kristina Mladenovic 
  2
  1
  6
  1
  2
  6

  Elise Mertens heeft net als Kirsten Flipkens geen ticket kunnen verzilveren voor de finale in het dubbelspel op Roland Garros. Samen met de Wit-Russin Aryna Sabalenka ging ze kopje onder tegen Timea Babos en Kristina Mladenovic.

  Babos en Mladenovic zijn het tweede reekshoofd op Roland Garros en lieten dat ook duidelijk blijken in de cijfers. Na 1 uur en 13 minuten stond de 6-2, 6-1 eindstand op het bord van Court Suzanne-Lenglen.

   

  Het was de eerste keer dat de 23-jarige Mertens op een grand slam zo ver doorstootte in het dubbel. Op de US Open van vorig jaar haalde ze met de Nederlandse Demi Schuurs de kwartfinales. 

   

  Door het verlies grijpt Mertens ook naast de nummer 1-positie op de wereldranking in het dubbel.

   

  Eerder op de dag verloor Kirsten Flipkens ook haar halve finale in het dubbel.

  Fase per fase

  1. 14 uur 36. Geen mirakels vandaag voor de Belgische vrouwen in het dubbel. Ook Elise Mertens moet aan de zijde van Aryna Sabalenka het onderspit delven in haar halve finale. Tegen het duo Babos/Mladenovic wordt er met 6-2 en 6-1 verloren.
  2. 14 uur 31. Babos en Mladenovic komen op 5-1. Een dubbelfinale met een Belgisch tintje lijkt zeer ver weg. Mertens moet de hoop levende houden op haar service.
  3. 14 uur 27. Het regent niet, maar er hangen donkere wolken boven het hoofd van Mertens en Sabalenka. De Wit-Russische presteert matig op haar eigen opslag, Babos en Mladenovic profiteren ervan. Komen Mertens en Sabalenka nog terug van 4-1?
  4. 14 uur 24. Mertens en Sabalenka laten een gouden kans liggen om op gelijke hoogte te komen. Mladenovic, die de hele wedstrijd al moeite heeft met haar opslag, houdt uiteindelijk toch stand. Het staat 3-1 voor het Hongaars-Franse duo.
  5. 14 uur 16. Mertens en Sabalenka zaten bijna in vieze papieren. Het leek er lange tijd op dat Babos en Mladenovic zouden uitlopen tot 3-0, maar Mertens kon alsnog haar opslag behouden. Het staat dus 2-1 in de tweede set.
  6. 13 uur 59. Het weer blijft een bepalende factor spelen op Roland Garros. Regen is er nog niet gevallen, maar bij vlagen durft het stevig waaien.
  7. 13 uur 57. Het was zweten en zwoegen, maar Mladenovic en Babos pakken de eerste set met 6-2. Werk aan de winkel voor Mertens en Sabalenka.
  8. 13 uur 49. De eerste set lijkt vervlogen voor Mertens en Sabalenka. Babos en Mladenovic breken opnieuw. Met 5-2 hebben ze de eerste set binnen handbereik.
  9. 13 uur 46. Beide duo's geven elkaar de voorbije spelletjes weinig toe. Hierdoor behouden Babos en Mladenovic hun voorsprong: 4-2 momenteel in de eerste set.
  10. 13 uur 33. Mertens en haar Wit-Russische metgezel staan op de tabellen: 2-1.
  11. 13 uur 33. Mertens en Sabalenka kunnen niet terugbreaken. Babos en Mladenovic pakken een 2-0 voorsprong in set 1.
  12. 13 uur 26. Mertens en Sabalenka zijn niet goed uit de startblokken geschoten. Zij mogen de halve finale openen, maar staan meteen hun service af.
  13. 10 uur 51. Belgisch duel in finale? Op de dubbelranking staat Mertens momenteel 6e, maar als ze het dubbeltoernooi in Parijs wint, stijgt ze naar de 1e plaats. In een mogelijke finale wachten Kirsten Flipkens en de Zweedse Johanna Larsson of de Chinese dames Yingying Duan en Saisai Zheng.
  14. 10 uur 42. Mertens nooit zo ver in dubbel. Het is de eerste keer dat de 23-jarige Mertens op een grandslamtoernooi zo ver doorstoot in het dubbel. Op de US Open 2018 haalde ze met de Nederlandse Demi Schuurs de kwartfinales. In het enkelspel was de Limburgse vorig jaar halvefinaliste op de Australian Open.
  15. 10 uur 39. Mertens naar finale? Elise Mertens doet straks een gooi naar een finaleplaats op Roland Garros. In het dubbelspel neemt ze het samen met de Wit-Russin Aryna Sabalenka op tegen Timea Babos (Hon) en Kristina Mladenovic (Fra), ingeschaald als 2e reekshoofd in het dubbel. De match is de tweede vanaf 11u op Court Suzanne-Lenglen.