Greet Minnen floreert op gras in Rosmalen en is kwartfinaliste

  Libéma Open

  Margarita Gasparyan (100)
  set
  Greet Minnen (121, Kwal.)
  4
  1
  6
  4
  2
  6

  Greet Minnen staat voor de 2e keer in haar carrière in de kwartfinales van een WTA-toernooi: als kwalificatiespeelster klopte de nummer 139 van de wereld in de 2e ronde in Rosmalen de Russin Margarita Gasparjan (WTA-63): 6-4, 6-4.

  Begin dit jaar kon Minnen, de vriendin van Alison Van Uytvanck, voor het eerst de hoofdtabel van een WTA-toernooi bereiken: in Hobart duurde haar sprookje tot in de kwartfinale.

   

  In Rosmalen staat ze ook bij de laatste 8. De 21-jarige gaf nochtans meteen haar opslag prijs tegen de dubbel zo hoog geplaatste Russin. De Belgische krikte evenwel haar opslagniveau op en ging van 1-3 achter naar 5-3 voor. Ze haperde nog even, maar een derde break op een rij bezorgde haar de eerste set.

   

  Minnen bleef enorm goed opslaan. In de 2e set scoorde ze haar 1e opslagpunten aan 100 procent. Het bracht haar 4-1 voor. Op de opslag van Gasparjan (bij 3-5) kreeg Minnen 2 matchpunten, maar die werkte de Russin weg. Haar eigen opslagspel voor de match ging ook de mist in, maar bij een 5e matchbal op de opslag van Gasparjan was het dan toch raak.

   

  In de volgende ronde wacht de Russin Veronika Kudermetova (WTA-60) of de Australische Destanee Aiava (WTA-214).

  "Spel van meisjes uit top 100 ligt me beter"

  Na Mona Barthel (WTA-88) in de eerste ronde pakte Minnen dus de 2e scalp van een top 100-speelster. "Ik ben heel gelukkig. Ik denk dat ik ook een goeie match speelde tegen iemand die het spel breekt met een pak slices. Het is ook niet makkelijk met het regenweer hier. Ik kon gelukkig mijn kalmte bewaren."

   

  "Ik wist dat ik regelmatig naar het net moest komen en ik agressief moest blijven. Het was niet evident om de match uit te maken, maar dat is ook haar verdienste, want ze bracht veel ballen terug."

   

  Ze rekent op haar coach om haar tegenstandster in de kwartfinales te duiden. "Ik speel momenteel goed en hoop zo lang mogelijk in deze dynamiek te blijven. Ik heb ook niets te verliezen. Voor mij is een toernooi al geslaagd als ik de kwalificaties doorkom. Voor mijn tegenstandsters is dat niet het geval. Het spel van meisjes uit de top 100 ligt me ook veel beter dan dat van speelsters op de ITF-toernooien."