Goffin wervelt door 1e ronde op gras van Rosmalen: "Al beter dan 2018"

  Libéma Open

  David Goffin (15, 5)
  set
  Alejandro Davidovich (35, Kwal.)
  6
  1
  0
  6
  2
  2

  David Goffin heeft geen kind aan de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina bij zijn eerste wedstrijd van het grasseizoen. Onze landgenoot - nummer 33 van de wereld - had maar 49 minuten nodig tegen de nummer 129, nochtans de beste junior op het gras van Wimbledon 2 jaar geleden: 6-0, 6-2.

  Voor Goffin is het de eerste keer sinds 2015 dat hij nog eens in 's Hertogenbosch aan de slag is: toen was hij succesvol met een finale tegen de Fransman Nicolas Mahut.

   

  Kwalificatiespeler Davidovich kondigde zich verraderlijk aan, de 20-jarige Spanjaard won in 2017 het junioretoernooi op Wimbledon en in de kwalificaties hier wipte hij de Fransman... Mahut.

   

  Goffin liet echter geen gevaar toe: hij was meteen bij de les en na amper 19 minuten stond er 6-0 op het bord. In de 2e set ging onze landgenoot nog wat beter serveren en verloor hij amper 2 puntjes op zijn eigen opslag. In het laatste spelletje draaide hij een 40-0 voor Fokina nog om in een break en matchwinst: 6-2.

   

  In de tweede ronde wacht de winnaar van de Australiër Matthew Ebden (ATP-66) tegen de Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP-45).

  Goffin: "Al beter gedaan dan vorig jaar op gras"

  "Natuurlijk ben ik heel tevreden", zegt Goffin. "Ik heb nu al beter gedaan dan vorig jaar: toen won ik geen enkele match op gras. Ik speelde een goeie wedstrijd. Het is nooit makkelijk om van gravel naar gras te gaan na Roland Garros. Het is een speciale ondergrond, waarop je snel kunt uitglijden."

   

  "Het gevoel is evenwel goed. Ik heb goed geserveerd en goed geretourneerd. Ik voel dat ik in een goeie dynamiek zit. Mijn spel is er en dat is het belangrijkste. Mentaal en fysiek voel ik me goed. Ik wil zo veel mogelijk matchen spelen voor Wimbledon."

   

  Goffin heeft nog goeie herinneringen aan 2015: "Het was een hele mooie week, waarbij ik heel wat goeie grasspelers versloeg, onder wie Gilles Müller in de halve finale. Ik verloor toen tegen Mahut, maar iedereen weet dat dat hier een beetje zijn 2e thuis is (de Fransman won Rosmalen in 2013, 2015 en 2016). We zien wel wat het hier wordt. Ik zag enkele Belgische vlaggen in de tribunes. Het is leuk om dicht bij huis te spelen."